Ποτά-μπόμπες-αλκοόλ
Ασφάλεια ή Αδιαφορία; Η Δηλητηρίαση Ανήλικων Μαθητών Θέτει Ερωτήματα για Όλους- Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του ΠΑΣΚΕΔΙ

Το πρόσφατο περιστατικό δηλητηρίασης μαθητών από αλκοόλ σε γνωστό κλαμπ της Βουλιαγμένης αποτελεί μια ηχηρή προειδοποίηση: οι κανόνες ασφαλείας και η προστασία των ανήλικων βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων & Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) προχώρησε σε μια ανοιχτή επιστολή, καλώντας γονείς, μαθητές και την κοινωνία γενικότερα σε εγρήγορση.

Η ανακοίνωση τονίζει την ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα και αυστηρότερους ελέγχους στα καταστήματα, καλώντας τόσο τους επαγγελματίες όσο και την πολιτεία να προχωρήσουν σε ουσιαστική προστασία για την ασφάλεια της νεολαίας.

Μπορούμε, όλοι μαζί, να διασφαλίσουμε ότι η διασκέδαση των παιδιών δεν θα μετατραπεί ξανά σε εφιάλτη, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του ΠΑΣΚΕΔΙ

Αγαπητοί μας μαθητές και γονείς,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σημαντική πρωτοβουλία που αφορά την υγεία και την ασφάλεια όλων μας κατά την κατανάλωση τροφίμων και ποτών από καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα.

Σε μια εποχή που η ασφάλεια και η υγιεινή των τροφίμων είναι υψίστης σημασίας, οφείλουμε να επιλέγουμε προσεκτικά τα καταστήματα από τα οποία προμηθευόμαστε τα τρόφιμα και τα ποτά μας. Η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και των οικογενειών τους είναι πρωταρχικός μας στόχος, και γι’ αυτό το λόγο, σας παρέχουμε πληροφορίες για τα καταστήματα που πληρούν αυστηρά πρότυπα υγιεινής και πιστοποίησης τροφίμων.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να γνωρίζετε:

Εκπαίδευση προσωπικού: Τα καταστήματα που πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές έχουν φροντίσει ώστε όλοι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών, να έχουν παρακολουθήσει τα Σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό είναι πλήρως ενημερωμένο και εκπαιδευμένο για τις καλύτερες πρακτικές υγιεινής.

Πιστοποίηση ιχνηλασιμότητας τροφίμων και ποτών: Τα προϊόντα που σερβίρονται σε αυτά τα καταστήματα, είτε πρόκειται για τρόφιμα είτε για ποτά, διαθέτουν πιστοποίηση ιχνηλασιμότητας. Αυτό διασφαλίζει ότι κάθε προϊόν έχει παραχθεί, διακινηθεί και σερβιριστεί με βάση τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, μειώνοντας τον κίνδυνο κατανάλωσης επικίνδυνων ή νοθευμένων προϊόντων.

Ενημέρωση για αλλεργιογόνα: Το προσωπικό στα καταστήματα αυτά είναι εκπαιδευμένο και πλήρως καταρτισμένο για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα αλλεργιογόνα που μπορεί να περιέχουν τα τρόφιμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους μαθητές και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν αλλεργίες, καθώς η κατάλληλη ενημέρωση μπορεί να αποτρέψει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.
Γιατί είναι σημαντικό;

Η κατανάλωση ασφαλών τροφίμων και ποτών δεν είναι απλώς θέμα απόλαυσης, αλλά θέμα υγείας. Με την επιλογή καταστημάτων που πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές, συμβάλλουμε όλοι στη διασφάλιση της 
ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων που καταναλώνουμε, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας.

Πού μπορείτε να βρείτε αυτά τα καταστήματα;

Για να διευκολύνουμε την αναζήτησή σας, σας ενημερώνουμε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τα καταστήματα που πληρούν τις ανωτέρω προδιαγραφές είναι διαθέσιμες από το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων & Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ). Προτρέπουμε λοιπόν να ζητάτε αυτές τις πληροφορίες, ειδικά όταν σχεδιάζετε εκδρομές ή άλλες δραστηριότητες των παιδιών σας σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας.

Επιλέγοντας συνειδητά τα καταστήματα που προτείνουμε, συμβάλλετε στην ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων που καταναλώνουν τα παιδιά σας, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την ασφάλεια για την υγιή επιστροφή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

palaistini_paidi
«Πόλεμος» για μια παιδική ζωγραφιά για την Παλαιστίνη
Σε απολογία δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείου για ένα πανό που αποτύπωνε τις ευχές των παιδιών για ελπίδα, ειρήνη, αγάπη και υπήρχε και το αίτημα...
«Πόλεμος» για μια παιδική ζωγραφιά για την Παλαιστίνη