Την εορταστική περίοδο, τα μελομακάρονα έχουν την τιμητική τους και γεμίζουν τα τραπέζια σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Όσο, όμως, οι γιορτές φτάνουν στο τέλος τους, είναι πιθανό να νιώθετε ότι έχετε χορτάσει από τα παραδοσιακά γλυκά που απολαμβάνατε καθημερινά.
Για να μην αφήσετε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν να πάνε χαμένα, σας προτείνουμε μια απλή και έξυπνη συνταγή.
Με τη βοήθεια μόλις 4 επιπλέον υλικών, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε λαχταριστές καριόκες, ιδανικές για να συνοδεύσουν τον καφέ σας.
Yλικά
- 100 γρ μπισκότα
- 500 γρ μελομακάρονα
- 50 γρ κακάο
- 150 γρ βούτυρο
- 500 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Η σημερινή συνταγή μας είναι πανεύκολη. Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα.
- Επιπλέον, σπάμε και τα μελομακάρονα που περίσσεψαν μαζί με τα καρύδια, ενώ προσέχουμε να μην έχουν πολύ σιρόπι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μαγειρική μεμβράνη και το κάνουμε μπαστούνι, όπως φαίνεται στο βίντεο. Δένουμε τις άκρες και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Όταν σταθεροποιηθεί κόβουμε το γλυκό σε φέτες με πάχος 1 εκατοστό περίπου.
- Κατόπιν, βουτάμε τις φέτες στην λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσουν σε αντικολλητικό χαρτί στο ψυγείο.
- Τέλος, προαιρετικά τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούν τη φράση «με λες» αντί για «μου λες»
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση