σαλάτα
Ποια είναι η διατροφή που τα «βάζει» με τον χρόνιο πόνο

Ο χρόνιος πόνος είναι μια εξουθενωτική κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Νέα έρευνα από το University of South Australia αναδεικνύει την υγιεινή διατροφή ως έναν απλό και προσιτό τρόπο για τη μείωση της σοβαρότητας του πόνου.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η κατανάλωση τροφών που συνάδουν με τις διατροφικές συστάσεις της Αυστραλίας, όπως λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, άπαχα κρέατα και γαλακτοκομικά, σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα πόνου, ιδίως στις γυναίκες.

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης

  • Σχέση με τη διατροφή: Η υγιεινή διατροφή φάνηκε να μειώνει τον πόνο ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος.

  • Γυναικείος πόνος: Οι γυναίκες φαίνεται να επωφελούνται περισσότερο από τους άνδρες.
  • Αντιφλεγμονώδη δράση: Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες των υγιεινών τροφίμων ενδέχεται να συμβάλλουν στη μείωση του πόνου.

Ενσωματώστε στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα ολικής άλεσης. Αυτή η αλλαγή μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία και να μειώσει την ένταση του χρόνιου πόνου.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι, παρόλο που οι εξατομικευμένες στρατηγικές παραμένουν σημαντικές, η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής αποτελεί έναν εύκολο, αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο βελτίωσης της καθημερινότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

konteiners.jpg
Πρόοδος για... λίγους στην Ξάνθη: Σε κοντέινερ οι μαθητές που δεν θα φοιτήσουν στα Ωνάσεια
Εκπαίδευση σε κοντέινερ: Όταν η δευτεροβάθμια επιλέγει τη λύση της προχειρότητας
Πρόοδος για... λίγους στην Ξάνθη: Σε κοντέινερ οι μαθητές που δεν θα φοιτήσουν στα Ωνάσεια
γραφειο
Εισβολή κουκουλοφόρων στο Μαθηματικό ΕΚΠΑ: Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για την επίθεση στον πρόεδρο του τμήματος Μαθηματικών
Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση στον πρόεδρο του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ
Εισβολή κουκουλοφόρων στο Μαθηματικό ΕΚΠΑ: Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για την επίθεση στον πρόεδρο του τμήματος Μαθηματικών