Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις, αυτή η συνταγή για σοκολατένιο κορμό με κάστανα είναι η ιδανική επιλογή.
Εύκολη στην παρασκευή και γεμάτη γεύση, αυτό το επιδόρπιο συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την απαλή γλυκύτητα του κάστανου, δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.
Ιδανικό για κάθε περίσταση, το σοκολατένιο κορμό με κάστανα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα γίνει το απόλυτο γλυκό της εποχής!
Υλικά
Για το παντεσπάνι με σοκολάτα:
225 γρ. μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυνατός στιγμιαίος καφές σε σκόνη
- 5 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
- 140 γρ. ζάχαρη άχνη
- Αλεύρι για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας πουρές κάστανο
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 33x23cm.
- Λιώστε την κουβερτούρα με τον καφέ σε μπεν μαρί.
- Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά.
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Ενσωματώστε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας.
- Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 12 λεπτά.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
- Για τη γέμιση, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με τον πουρέ κάστανο.
- Απλώστε τη γέμιση πάνω στο παντεσπάνι και ρολάρετε προσεκτικά.
- Τυλίξτε το ρολό σε μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ηλεκτρικά αμάξια: Γιατί "έμειναν" στην Αράχωβα προκαλώντας κομφούζιο
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση