Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας αντιμετωπίζει προκλήσεις στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που συχνά μας οδηγεί στην ανάγκη για γλυκά πρωινά. Αυτό οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή ινσουλίνης, που μπορεί να επηρεάσει την ενέργειά μας.
Η λύση βρίσκεται σε ένα ισορροπημένο πρωινό που συνδυάζει τρεις βασικές ομάδες θρεπτικών συστατικών: πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες. Σύμφωνα με την Telegraph, η σωστή επιλογή τροφών όχι μόνο μας βοηθά να διατηρήσουμε το βάρος μας, αλλά και να βελτιώσουμε τη συνολική μας υγεία και να αυξήσουμε την ενέργειά μας μέσα στην ημέρα.
Εύκολα πάνκεϊκ πλούσια σε πρωτεΐνη
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 231
Πρωτεΐνη: 10.2g
Φυτικές ίνες: 4.6g
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας βρώμη
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά
Μέθοδος
1.Βάλτε τη βρώμη στο μπλέντερ και χτυπήστε την μέχρι να γίνει αλεύρι. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και στη συνέχεια χτυπήστε τα για να ενωθούν.
2.Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε μια σταγόνα ελαιόλαδο. Προσθέστε μικρές κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι.
3.Ψήστε για τρία λεπτά από την πρώτη πλευρά, στη συνέχεια γυρίστε απαλά με μια σπάτουλα και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Το σμούθι που έχει «τα πάντα»
Μερίδες: 1
Θερμίδες ανά μερίδα: 340
Πρωτεΐνη: 10.5g
Φυτικές ίνες: 10.1g
Συστατικά
- 4 μισά καρύδια
- 1 κουταλιά της σούπας σπόροι τσία
- 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος
- 1 μικρή μπανάνα, σπασμένη σε λίγα κομμάτια
- 100 γραμμάρια κατεψυγμένα βατόμουρα
- 100 γρ. ελληνικό γιαούρτι
- 100ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
Μέθοδος
Τοποθετήστε τα καρύδια, τους σπόρους τσία και τους λιναρόσπορους σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη μπανάνα, τα βατόμουρα και το γάλα και χτυπήστε για άλλα 20 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να γίνει λείο. Πιείτε το αμέσως.
Φακές «σακσούκα»
Μερίδες: 2
- Θερμίδες ανά μερίδα: 418
- Πρωτεΐνη: 26.7g
- Φυτικές ίνες: 14.8g
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένη
- 1 κονσέρβα 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κονσέρβα φακές των 400 γρ., στραγγισμένες και ξεπλυμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες κόκκινου τσίλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
- Λίγο χυμό λεμονιού
- 4 αυγά
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- 50 γρ. φέτα
Μέθοδος
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους και προσθέτετε το λάδι. Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά και συνεχίστε το τηγάνισμα για πέντε λεπτά. Ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις φακές- προσθέστε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 100 ml νερό- κατόπιν σιγοβράστε για πέντε λεπτά.
Κάντε τέσσερα «ανοίγματα» στο μείγμα και σπάστε από ένα αυγό στο καθένα. Αλατοπιπερώνετε καλά και καλύπτετε το τηγάνι με καπάκι. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι τα ασπράδια να είναι σφιχτά αλλά οι κρόκοι να είναι ακόμα ρευστοί. Μόλις μαγειρευτούν, θρυμματίστε τη φέτα και σερβίρετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ