Ιδανικές για κάθε περίσταση, αυτές οι πιτούλες είναι η τέλεια λύση όταν ξεμένεις από ψωμί και θέλεις κάτι γρήγορο, χωρίς να περιμένεις ώρες για να φουσκώσει η ζύμη.
Χωρίς μαγιά, αλλά με απλά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου, γίνονται απίστευτα μαλακές και νόστιμες. Ταιριάζουν τέλεια με ντιπ, τυριά, αλλαντικά ή ακόμα και γλυκές αλείψεις.
Η συνταγή είναι της Ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη
• 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (4 κούπες)
• 300 γρ. νερό (1 κούπα και 1/4)
• 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. αλάτι
• 20 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)
Για το άλειμμα της ζύμης
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το άλειμμα στις πιτούλες
• 70 γρ. λιωμένο βούτυρο (3 κ.σ.)
• 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το Γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι το μπεικιν και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Αλείφουμε τη ζύμη με ελαιόλαδο και την χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια των 200 γρ.
- Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τη βοήθεια ενός πλάστη και την ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πιτούλες και από τις δύο πλευρές και τις σερβίρουμε με ότι θέλουμε!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση