Αν αναζητάτε μια γευστική και εύκολη λύση για το καθημερινό τραπέζι, αυτά τα μπιφτέκια είναι ό,τι πρέπει. Ο δυόσμος και ο μαϊντανός δίνουν δροσερό άρωμα, ενώ η μαγειρική σόδα τα κάνει αφράτα και ζουμερά.
Υλικά για αφράτα μπιφτέκια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
- 60 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, χοντροτριμμένα
- 3/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Δυόσμο
Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και τα υπόλοιπα υλικά, και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει (αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να το αφήσουμε έως 1 βράδυ).
- Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 16 μικρά και μακρόστενα μπιφτέκια.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και «ψήνουμε» τα μπιφτεκάκια για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν. (Μπορεί να χρειστούμε λίγο ακόμα λάδι).
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ρύζι, δροσερό γιαούρτι και πράσινη σαλάτα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση