Το παλιό, καλό τυλιχτό σουβλάκι, μικρό, στεγνό και με πραγματικό άρωμα κάρβουνου, έχει γίνει πλέον δυσεύρετο. Στη θέση του, κυριαρχούν οι υπερφορτωμένες εκδοχές με σος και πατάτες, που συχνά επισκιάζουν την ουσία του.
Η αυθεντική συνταγή βασίζεται σε χοιρινό λαιμό, χειροποίητο καλαμάκι, φρέσκια ντομάτα και το κλασικό μείγμα λεπτοκομμένου κρεμμυδιού με μαϊντανό και πάπρικα. Η πίτα πρέπει να είναι ποιοτική και όχι γεμάτη συντηρητικά, ενώ η σος—αν υπάρχει—να περιορίζεται σε λίγο τζατζίκι ή γιαούρτι.
Αν και λίγα μαγαζιά συνεχίζουν την παράδοση, το old-school σουβλάκι μπορεί εύκολα να φτιαχτεί στο σπίτι. Με καλής ποιότητας υλικά και σωστό ψήσιμο, το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο ισορροπημένα και γευστικά street food που αξίζει να επαναφέρουμε στη διατροφή μας.
Υλικά για 6 σουβλάκια
- 550 γρ. χοιρινός λαιμός
- 6 πίτες για σουβλάκι
- 1-2 ντομάτες, κομμένες στη μέση και σε λεπτές φέτες (μισοφέγγαρα)
- 1 κόκκινο κρεμμύδι μέτριο, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες (μισοφέγγαρα)
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός, χοντροκομμένος
- ½ κ.γ. ρίγανη, συν λίγο επιπλέον για το κρέας και την πίτα
- αλάτι
- πάπρικα (γλυκιά ή πικάντικη)
- γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό, ½ κ.γ. ρίγανη, αλάτι και λίγη πάπρικα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση