Το χούμους, ένα νόστιμο ντιπ με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, είναι αγαπημένο πολλών ανθρώπων λόγω της κρεμώδους υφής και της πλούσιας γεύσης του.
Αν και μπορείτε να το βρείτε έτοιμο στο σούπερ μάρκετ, υπάρχει μια απλή συνταγή για να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι με απλά υλικά.
Το μυστικό από σεφ για κρεμώδες χούμους
Η σεφ Seema Gets Baked, ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει τη συνταγή για «το πιο κρεμώδες και απαλό» χούμους που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Το μυστικό; Η χρήση αποξηραμένων ρεβυθιών αντί για κονσερβοποιημένα και η αποφυγή της προσθήκης λαδιού μέσα στο ίδιο το χούμους. Το λάδι χρησιμοποιείται μόνο για το σοτάρισμα του σκόρδου για να ενισχύσει τη γεύση.
Συνταγή για κρεμώδες και γευστικό χούμους
Υλικά
500 γραμμάρια αποξηραμένα ρεβύθια
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλιές της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
160 γραμμάρια ταχίνι
150 ml νερό (με τέσσερις παγάκια)
6 σκελίδες σκόρδου (καθαρισμένες)
Ελαιόλαδο (για το μαγείρεμα του σκόρδου)
Οδηγίες
- Αρχικά μουλιάζουμε τα ρεβίθια. Τα τοποθετούμε σ’ ένα μεγάλο μπολ, τα καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα, για τουλάχιστον 14 ώρες, αλλάζοντας το νερό ενδιάμεσα.
- Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια. Καλύπτουμε με φρέσκο νερό και βράζουμε. Μετά από 10 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. Μαγειρεύουμε για 1-2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν.
- Ενώ τα ρεβύθια μαγειρεύονται, τοποθετούμε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου σε ένα μικρό κατσαρόλι με ελαιόλαδο. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Αφαιρούμε το σκόρδο από το λάδι, κρατώντας και τα δύο χωριστά. Αν σας αρέσει το απαλό χούμους, ανακατέψτε τα ρεβύθια όσο είναι ακόμα ζεστά. Για πιο χονδρή υφή, πρώτα αφήστε τα ρεθύβια να κρυώσουν στο ψυγείο.
- Βάλτε σ’ ένα μπλέντερ τα ρεβύθια, τις τέσσερις σκελίδες σκόρδου, το κύμινο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε σταδιακά το ταχίνι. Καθώς γίνεται πιο πυχτό, προσθέστε παγωμένο νερό μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
- Περιχύστε με λάδι και σερβίρετε με τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το χούμους που θα περισσέψει στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες
ΠΗΓΗ enikos.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση