Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ηρακλή και Ερμή Σχηματαρίου για την Elite League, όταν οι διαιτητές αποφάσισαν να διακόψουν την αναμέτρηση εξαιτίας συνθημάτων που ακούγονταν από την κερκίδα για την τραγωδία των Τεμπών.
Τι συνέβη στο Ιβανώφειο;
Το ματς διεξαγόταν στο Ιβανώφειο, με τους υποστηρικτές του Ηρακλή να φωνάζουν συνθήματα κατά του κράτους, αναφερόμενοι στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που συγκλόνισε την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το σύνθημα που ακούστηκε ήταν:
"Κράτος δολοφόνοι, δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία."
Χρονολόγιο των γεγονότων (τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα του ματς ):
9:05 → Πρώτη προειδοποίηση από τους διαιτητές λόγω των συνθημάτων.
8:35 → Δεύτερη προειδοποίηση και ανακοίνωση από τα μεγάφωνα.
8:35 → Ρίψη αντικειμένου (κουτάκι μπύρας γεμάτο) στο παρκέ. Οι διαιτητές αποχώρησαν στα αποδυτήρια και διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου.
Μετά από 30 λεπτά → Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία φιλάθλων, με τον Ηρακλή να επικρατεί 72-55.
Αντιδράσεις και προβληματισμοί
Η απόφαση των διαιτητών έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς τίθεται το ερώτημα αν οι αθλητικές διοργανώσεις αποτελούν χώρο όπου μπορούν να εκφραστούν κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα. Παράλληλα, η αντίδραση της διαιτησίας εγείρει ζητήματα σχετικά με την ελευθερία έκφρασης των φιλάθλων και τα όρια μεταξύ διαμαρτυρίας και διατάραξης της ομαλής διεξαγωγής ενός αγώνα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση