Δεμένα θα παραμείνουν αύριο τα πλοία σε όλη τη χώρα λόγω 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αφορμή τη συμπλήρωσε 2 ετών από την τραγωδία των Τεμπών, όπου έχασαν την ζωή τους 57 άτομα, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Ναυτική οικογένεια "γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι είναι ζωτικής σημασίας η τήρηση των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας και επίσης ότι όταν αυτά παραβιάζονται, τα αποτελέσματα δυστυχώς είναι ανάλογα με τα Τέμπη ή στις θαλάσσιες μεταφορές ναυάγια και ειδικά τα τελευταία χρόνια όπως παρατηρούνται αρκετές πυρκαγιές στα πλοία, μετρώντας πολλά θύματα."
Η ΠΝΟ τονίζει Πώς οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της δύναμής της, στον απόηχο των συνεπειών του τραγικού συμβάντος των Τεμπών αλλά και των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό, από κοινού συμφώνησαν και δεσμεύθηκαν ότι, όπου παραβιάζεται η κείμενη νομοθεσία στις θαλάσσιες μεταφορές, θα γίνεται άμεση παρέμβαση για την τήρηση αυτής και αποκατάστασή της.
Η κινητοποίηση αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα πραγματοποιηθεί από την 28η Φεβρουαρίου 2025 από 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση