Ο νηστίσιμος γύρος από μανιτάρια Portobello με μόλις τρία υλικά αποτελεί την τέλεια επιλογή για όσους επιθυμούν έναν υγιεινό και γευστικό γύρο χωρίς κρέας!
Τα μανιτάρια με τη σαρκώδη υφή και βαθιά γεύση τους, συνδυάζονται με ελαιόλαδο και μπαχαρικά για να προσφέρουν μια γεύση που θυμίζει τον κλασικό γύρο, αλλά με ελαφρύτερο και πιο υγιεινό χαρακτήρα.
Αυτή η συνταγή του διάσημου σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη είναι ιδανική για χορτοφάγους και vegans, ενώ το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί με πίτα, σαλάτα ή δροσερή σως, προσφέροντας γεύση και ισορροπία σε κάθε μπουκιά!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• 500 γρ. μανιτάρια Portobello
• 80 γρ. ελαιόλαδο
• Μείγμα μπαχαρικών για ψητά
• 1 μεγάλο κρεμμύδι για βάση
• 1/2 ντομάτα
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα ταψί.
Καρφώνουμε στο κέντρο του κρεμμυδιού 2 ξυλάκια για σουβλάκια και περνάμε εκεί τα μανιτάρια.
Βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια τη μισή ντομάτα ώστε όταν ψήνεται να στάζει και να κρατάει το γύρο ζουμερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 για περίπου 20′-30′ ή μέχρι να είναι έτοιμα τα μανιτάρια.
Κόβουμε το γύρο με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε σε πίτες με πατάτες, κρεμμύδι, ντομάτα και σως της αρεσκείας μας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ