loukoumas
Μικρές, αφράτες και γεμάτες γεύση, αποτελούν την τέλεια επιλογή για ένα γλυκό σνακ ή επιδόρπιο

Οι λουκουμάδες είναι ένα αγαπημένο ελληνικό γλυκό. Φτιάχνονται από ένα απλό ζυμάρι που τηγανίζεται μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Το χαρακτηριστικό τους είναι η τραγανή κρούστα ενώ το εσωτερικό τους παραμένει αφράτο. Συχνά σερβίρονται με μέλι και κανέλα, δίνοντάς τους μια γλυκιά και πικάντικη γεύση.

Υλικά

  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένας πηκτός και ομοιογενής χυλός, που θα έχει την κατάλληλη υφή για τους λουκουμάδες μας. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να αποκτήσει καλύτερη συνοχή.
  2. Με το ένα χέρι παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και με το άλλο κόβουμε μικρές ποσότητες χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι γλυκού, το οποίο βουτάμε κάθε φορά σε νερό για να μην κολλάει.
  3. Τηγανίζουμε τις μπαλίτσες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, και στη συνέχεια σερβίρουμε με μέλι και κανέλα για μια απολαυστική γεύση.

Tips για το τέλειο ζυμάρι

  • Η συνοχή του ζυμαριού πρέπει να είναι λεία και ρευστή. Μην ανησυχείτε αν είναι λίγο κολλώδες.
  • Αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει για τουλάχιστον μία ώρα. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Όταν το ζυμάρι διπλασιαστεί σε όγκο, είναι έτοιμο. Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Tips για το Τηγάνισμα των λουκουμάδων

  • Ζεστάνετε αρκετό λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα.
  • Η θερμοκρασία πρέπει να είναι καυτή αλλά όχι υπερβολική. Περίπου στους 180°C είναι ιδανικά.
  • Για να σχηματίσετε τους λουκουμάδες, βουτήξτε ένα κουτάλι σε νερό. Κατόπιν, πάρτε λίγο ζυμάρι.
  • Με γρήγορη κίνηση, ρίξτε το ζυμάρι στο λάδι. Γυρίστε τους λουκουμάδες συχνά για ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Φροντίστε να μην παραγεμίσετε την κατσαρόλα. Το λάδι πρέπει να κυκλοφορεί γύρω από κάθε λουκουμά.
  • Όταν οι λουκουμάδες γίνουν χρυσοί, βγάλτε τους από το λάδι. Τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί.

Επιλογές για γλυκά toppings και σιρόπια

  • Το παραδοσιακό topping για λουκουμάδες είναι το μέλι. Προσφέρει τέλειο γλυκόξινο άγγιγμα στον ουρανίσκο.
  • Ένα άλλο κλασικό είναι η ζάχαρη κανέλας. Σκορπίζει επιπλέον άρωμα και πικάντικη γεύση.
  • Για μια πιο μοντέρνα νότα, δοκιμάστε σοκολάτα ή σιρόπι καραμέλας. Αυτά προσθέτουν εξαιρετική γεύση.
  • Φυσικά, μην ξεχνάτε τους ξηρούς καρπούς. Αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης δίνουν υπέροχη υφή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

super market
Οι δύο όψεις των γαλακτωματοποιητών: Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι
Οι γαλακτωματοποιητές είναι πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποιούνται ευρέως για να βελτιώσουν την υφή και τη διάρκεια ζωής των προϊόντων. Ωστόσο,...
Οι δύο όψεις των γαλακτωματοποιητών: Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι
Χ. Χοτζόγλου
Πες ρε συμφωνείς; (Για την πρωτοφανή ενέργεια του ΔΔΕ Πειραιά προς εκπαιδευτικούς)
Η κυβέρνηση δεν σταματά στη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων σε βάρος εκπαιδευτικών, με πάνω από 3.000 πειθαρχικά σε όλη την Ελλάδα, επειδή......
Πες ρε συμφωνείς; (Για την πρωτοφανή ενέργεια του ΔΔΕ Πειραιά προς εκπαιδευτικούς)
mesi_4.jpg
Πότε ο πόνος στην πλάτη πρέπει να σας ανησυχήσει; 7 μορφές καρκίνου που μπορεί να τον προκαλέσουν
Αναγνωρίστε τα σημάδια που συνδέονται με τον πόνο στην πλάτη και την καρκινική εμφάνιση
Πότε ο πόνος στην πλάτη πρέπει να σας ανησυχήσει; 7 μορφές καρκίνου που μπορεί να τον προκαλέσουν