Η συνταγή για την σοκολατόπιτα είναι ότι πρέπει για την νηστεία πριν το Πάσχα.
Υλικά
Προσαρμόστε τις μερίδες:
15
3 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
3/4 φλ.τσ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
2 φλ.τσ. νερό
2 φλ.τσ. ζάχαρη
1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο
2 κ.σ. ξύδι
2 βανίλιες
1 κ.γλ. σόδα
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Φυτική μαργαρίνη για "αλευροβουτύρωμα" του πυρέξ
2 κουβερτούρες (125 γρ. η καθεμία)
1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο
1 βανίλια
Οδηγίες
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε “αλευροβουτυρομένο” πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό.
- Για το γλάσο
Προσθέτουμε τα υλικά σε μπεν μαρί και όταν πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα το ρίχνουμε στη σοκολατόπιτα με το που τη βγάλουμε από το φούρνο και την κόψουμε σε κομμάτια για να το απορροφήσει καλύτερα.
Απολαμβάνεται καλύτερα μετά απο περίπου 2 ώρες που έχει απορροφήσει το γλάσο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ