Thumbnail
Τα τρία τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, έχουμε γίνει μάρτυρες απίστευτων αντιλαϊκών μέτρων και μεγάλων μειώσεων στα εισοδήματα των εργαζομένων.

Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                        

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ορεστιάδας

Τηλ.-FAX: 25520-24361

e-mail : [email protected]

Blog: http://belmeevrou.wordpress.com

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

     Τα τρία τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, έχουμε γίνει μάρτυρες απίστευτων αντιλαϊκών μέτρων και μεγάλων μειώσεων στα εισοδήματα των εργαζομένων. Με πρόσχημα την ανάπτυξη οι κυβερνήσεις αρχίζουν το ξεπούλημα της ίδιας της χώρας: δημόσια αγαθά ιδιωτικοποιούνται, νησιά ενοικιάζονται ή πωλούνται, ορυκτός πλούτος χαρίζεται σε πολυεθνικές, όπως συμβαίνει στην περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

     Ως Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ αισθανόμαστε την ανάγκη να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής, που αμύνονται σθεναρά στα σχέδια της τρόικας εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για δήθεν ανάπτυξη και συγκεκριμένα για την κατασκευή ορυχείου χρυσού στις Σκουριές (κοντά στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής) από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός», χωρίς φυσικά να υπολογίζονται οι συνέπειες στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον γενικότερα.

     Την Κυριακή 21/10 ενημερωθήκαμε από ελεύθερους διαδικτυακούς τόπους για την απίστευτη καταστολή στην πορεία 7 χιλιομέτρων των κατοίκων: απρόκλητη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία σε καθιστική διαμαρτυρία γυναικών, 21 προσαγωγές εκ των οποίων οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, 2 τουλάχιστον τραυματισμοί διαδηλωτών, κυνηγητό μέσα στο δάσος με χρήση δακρυγόνων και το χειρότερο απ’ όλα χρήση δακρυγόνου μέσα σε αυτοκίνητο, αφού πρώτα έσπασαν το πίσω τζάμι! Ας μας εξηγήσει κάποιος με ποιον τρόπο στη συγκεκριμένη περίπτωση προστατεύεται ο απλός πολίτης από το έγκλημα. Τελικά μήπως το υπουργείο προστασίας του πολίτη πρέπει να μετονομαστεί σε υπουργείο προστασίας συμφερόντων;

     Και στη βορειοανατολική Χαλκιδική η τρόικα εξωτερικού και η τρόικα εσωτερικού δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο: ωμή βία, καταστολή, καταστροφή του περιβάλλοντος προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων! Ήρθε η στιγμή οι πολίτες αυτής της χώρας, όλοι εμείς, να αντισταθούμε ενωμένοι, αποφασισμένοι και με κάθε κόστος απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις, απέναντι στο τέρας που κατασπαράσσει τις σάρκες μας καθημερινά! Ή θα αγωνιστούμε όλοι μαζί ή θα γευτεί ο καθένας την ήττα μόνος του!

     Κάτοικοι της Χαλκιδικής! Η Κερατέα έδειξε πρόσφατα το δρόμο, κανένας αγώνας που δόθηκε δε χάθηκε. Καλούμε όλους του πολίτες να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με απεργίες διαρκείας, μαχόμενες πορείες, συλλαλητήρια, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. Στο τέλος θα νικήσουμε… Venceremos!!

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Για το Δ.Σ.

                             

              Η πρόεδρος                                                            Ο Γ. Γραμματέας

           Γιαννάτου Κική                                                               Κασάπης Θανάσης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα