Thumbnail

50 εκατομμύρια Αμερικανών ζουν σε συνθήκες φτώχειας

Αυξάνονται δραματικά οι στρατιές των ανέργων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι άνεργοι πέρυσι έφτασαν τα 49,7 εκατομμύρια όπως αναφέρουν τα στοιχεία της απογραφής των ΗΠΑ. Το ποσοστό της φτώχειας 16,1% είναι περισσότερο κατά μία εκατοστιαία μονάδα από το ποσοστό 15% από το Σεπτέμβριο.

Σε πιο σκληρούς αριθμούς ο ένας στους έξι Αμερικανούς ζει μέσα στη φτώχεια. Τα νούμερα που είδαν το φως λίγες ημέρες μετά τις εκλογές δεν φαίνεται ότι συγκίνησαν και πολλούς αφού δεν πήραν τη δημοσιότητα που τους αρμόζει.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το wsws.org, δεν γίνεται καμία προσπάθεια να ανακουφιστεί η αυξανόμενη φτώχεια η οποία επιδεινώνεται από την ανεργία και την οικονομική ύφεση.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ενώ υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων στην Αμερική που βρίσκεται πάνω από το όριο της φτώχειας, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να ξοδέψουν χρήματα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα κατέβουν αμέσως κάτω από όριο επιβίωσης.

Οι θέσεις εργασίας δεν δείχνουν αυξητικό ρυθμό ενώ μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι χαμηλόμισθοι, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να ανακάμψουν και να ξεφύγουν από τη φτώχεια τους.

Το 15% των ενηλίκων που είναι σε ηλικία που μπορούν να εργαστούν, δηλαδή ηλικίες από 18 έως και 64 ετών το 2011 ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ποσοστό των άπορων ατόμων άνω των 65 ετών είναι 15,1%.

16,4 εκατομμύρια Αμερικανών το 2011 εργάστηκαν λιγότερο από μία εβδομάδα.

επιμέλεια: alfavita.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ