Thumbnail
Καναδική έρευνα καταρρίπτει τις θεωρίες και αντιλήψεις ότι η πανσέληνος εντείνει τα ψυχολογικά προβλήματα σε αρκετούς ανθρώπους. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχιατρικής General Hospital Psychiatry, εξέτασαν τις περιπτώσεις 771 ανθρώπων που εμφανίστηκαν  με ψυχολογικά προβλήματα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών δύο νοσοκομείων στη διάρκεια τριών ετών. Οι ασθενείς ανέφεραν άγνωστης αιτιολογίας πόνους στο στήθος τους, είχαν κρίσεις πανικού, σοβαρό άγχος, τάσεις αυτοκτονίας.  

Καναδική έρευνα καταρρίπτει τις θεωρίες και αντιλήψεις ότι η πανσέληνος εντείνει τα ψυχολογικά προβλήματα σε αρκετούς ανθρώπους. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχιατρικής General Hospital Psychiatry, εξέτασαν τις περιπτώσεις 771 ανθρώπων που εμφανίστηκαν  με ψυχολογικά προβλήματα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών δύο νοσοκομείων στη διάρκεια τριών ετών. Οι ασθενείς ανέφεραν άγνωστης αιτιολογίας πόνους στο στήθος τους, είχαν κρίσεις πανικού, σοβαρό άγχος, τάσεις αυτοκτονίας .  

Αυτό που έκαναν οι επιστήμονες ήταν να συγκρίνουν την ημερομηνία εισαγωγής στο νοσοκομείο με τη φάση της σελήνης εκείνη την ημέρα. Η σύγκριση αυτή έδειξε ότι δεν υπήρχε αυξημένο ποσοστό εισαγωγών στη διάρκεια της πανσελήνου αλλά και σε καμία από τις άλλες φάσεις της σελήνης. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elas-peripoliko
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ
Κρητικοί νταήδες ξυλοκόπησαν οικογένεια - Αναγνωρίστηκαν οι δύο από την θερμόαιμη παρέα
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ