Thumbnail

 

Μοιάζει απίστευτο αλλά συμβαίνει ακόμη και στη Ρωσία. Το χιόνι έφερε προβλήματα ακόμη και μποτιλιάρισμα που άγγιξε τα 200 χιλιόμετρα! 
 
190 χιλιόμετρα έφτασε η ουρά που σχημάτισαν επί τρεις μέρες τα αυτοκίνητα στο δρόμο που συνδέει τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη. Περίπου 4.000 οδηγοί ακινητοποιήθηκαν για ώρες εξαιτίας του χιονιού σε θερμοκρασίες που πλησίαζαν τους 5 βαθμούς υπό το μηδέν, κυρίως στην επαρχία Τβερ. 
Φυσικά, η ταλαιπωρία των οδηγών προκάλεσε αντιδράσεις, με τις ρωσικές αρχές να αναγκάζονται να παραδεχτούν τα λάθη τους. "Αυτό που συνέβη είναι ένα καλό μάθημα για όλες τις υπηρεσίες. Πρέπει να εργάζονται στους δρόμους και όχι στα ζεστά γραφεία", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Βλαντίμιρ Πούτσκοφ.
 
Τουλάχιστον για τους αποκλεισμένους οδηγούς είχε εξασφαλιστεί υπηρεσία διανομής ζεστού φαγητού και παροχής πρώτων βοηθειών στον αυτοκινητόδρομο, καθώς και σημεία όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να ζεσταθούν. Εθελοντές χρειάστηκε να σπεύσουν σε βοήθεια των αυτοκινητιστών και να τους μοιράσουν τρόφιμα, νερό και ζεστά ρούχα.
 
"Ποιος είναι ένοχος; Πιστεύω πως είναι ο κυβερνήτης που πρέπει να παυθεί από τα καθήκοντά του", δήλωσε ένας χρήστης του Ίντερνετ στο Vkontakte, το ρωσικό αντίστοιχο του Facebook.
 
"Έχει κανείς την εντύπωση ότι υπάρχουν δύο Ρωσίες. Αυτή στις τηλεοπτικές οθόνες και αυτή της πραγματικότητας", δήλωσε από την πλευρά του ο Βάλερι Βόιτκο, εκπρόσωπος ενός συνδικάτου οδηγών μεταφορών στον ενημερωτικό ιστότοπο Gazeta.ru.
 
 
 

newsit.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης