Thumbnail
Κρήτη: Ανεργία, φτώχεια, ακρίβεια, δυσμενής μεταχείριση των επιχειρήσεων, τα κορυφαία προβλήματα ανάπτυξης

 

ΕΡΕΥΝΑ
Κρήτη: Ανεργία, φτώχεια, ακρίβεια, δυσμενής μεταχείριση των επιχειρήσεων, τα κορυφαία προβλήματα ανάπτυξης
 
Άλλη μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης, δίνει στη δημοσιότητα των Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης. Στην έρευνα συμπεριλαμβάνονται απόψεις ειδικών, από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού  Πανεπιστήμιου Αθηνών.
 
Στην έρευνα, αποτυπώνεται η διάχυτη απαισιοδοξία των πολιτών σχετικά με το παρόν και μέλλον των μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων.
 
Παράλληλα, κορυφαίο πρόβλημα αναδεικνύεται η οκονομική αβεβαιότητα, μέσα από την πτώση του τζίρου στην τοπική αγορά, τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, την μη πρόσβαση στις τράπεζες, τις αποφάσεις της τρόικας, τη διαφθορά και το αυξανόμενο ποσοστό του χρέους της χώρας
 
•Στη συντριπτική πλειοψηφία -ποσοστό 74,9%- οι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι η πρόκληση της ανάπτυξης αντιμετοπίζεται με καχυποψία, ενώ σε ποσοστό 41,1% θεωρούν ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
•Η ανεργία -89,6%-η φτώχεια -66,6%, η ακρίβεια -69,2%- οι υποδομές -39,4%- και η λαθρομετανάστευση -37,8%- θεωρούνται τα κορυφαία προβλήματα στην Περιφέρεια Κρήτης.
 
Δείτε όλη την έρευνα ΕΔΩ
 
 
neatv.gr- Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ