Thumbnail

 

Στην ίδια τάξη… μένουν το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εσωτερικών στο θέμα της μεταφοράς μαθητών απομακρυσμένων περιοχών. Παρά τις «εμπνευσμένες» λύσεις για μετακίνηση της αρμοδιότητας στους δήμους, την παράκληση στις Περιφέρειες να «βάλουν πλάτη» και τις υποσχέσεις στους λεωφορειούχους για πληρωμές «έναντι», από σήμερα διακόπτονται τα δρομολόγια και μένουν στον αέρα περίπου πέντε χιλιάδες παιδιά.
 
Στον νομό Θεσσαλονίκης τους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών εξυπηρετούσαν περίπου 300 επαγγελματίες οδηγοί, που όμως έχουν να πληρωθούν 11 μήνες! Υπ” αυτές τις συνθήκες, οι ιδιοκτήτες λεωφορείων δημόσιας χρήσης αποφάσισαν για ακόμη μια φορά να διακόψουν τα δρομολόγια από σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο σύνδεσμος πρακτόρων τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης.
 
Οι λεωφορειούχοι έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι ενώ εκκρεμεί η εξόφληση δεδουλευμένων από τον Μάρτιο του 2012, τους ζητείται αναδρομικά μείωση των κομίστρων σε σχέση με ό,τι προβλέπουν οι περσινές και οι προπέρσινες συμβάσεις.
 
Την ίδια ώρα, για το νέο σχολικό έτος δεν έχει υπογραφεί σύμβαση, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν ποιες θα είναι οι απολαβές τους. Στο μεταξύ καλούνται να πληρώνουν κανονικά τα λειτουργικά έξοδα από την τσέπη τους, πετρέλαια, μισθοδοσία, συνοδούς, και να αποδίδουν ΦΠΑ, ενώ τους παρακρατείται το 8% φόρος εισοδήματος για λεφτά που δεν έχουν εισπράξει.
 
«Εχουμε κάνει ήδη περικοπή 11% πρόπερσι, πέρυσι άλλα 4% και για φέτος με νόμο έγινε περικοπή 17%, δηλαδή σύνολο 32% μέσα σε τρία χρόνια. Και τώρα ζητείται από την περιφέρεια Αττικής η ίδια περικοπή του 20% που δεν είχε γίνει τότε, με αποτέλεσμα εντελώς αναιτιολόγητα να μπλοκάρονται και τα δικά μας λεφτά για τη νέα περίοδο.
 
Οι 550 χιλιάδες ευρώ που ενέκρινε τώρα το υπουργείο Εσωτερικών αφορούν τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου σχολικού έτους και δεν εκταμιεύονται», δήλωσε ο πρόεδρος των λεωφορειούχων, Παναγιώτης Χαραλάμπους.
 
«Εμείς είμαστε με τα παιδιά και τους γονείς. Το μόνο που θέλουμε είναι να ξέρουμε εάν και πόσο μπορούμε να πληρωθούμε για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μας, μισθοί, ασφαλιστικά ταμεία, πετρέλαιο, που τρέχουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ιδιοκτήτης τουριστικών λεωφορείων κι ο ίδιος.
 
Η Περιφέρεια
 
«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η Πολιτεία έδωσε με νόμο την αρμοδιότητα στους δήμους, αλλά καλεί την Περιφέρεια να βάλει πλάτη. Κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Τα χρήματα για να πληρωθούν οι λεωφορειούχοι έναντι υπάρχουν, αλλά κολλάνε στη γραφειοκρατεία του Λογιστηρίου του Κράτους και του Ελεγκτικού.
 
Ελπίζω ότι αύριο (σήμερα) θα αποδεσμευτούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι λεωφορειούχοι και να ξανακινηθούν τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τα παιδιά», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Φωτόπουλος.
 
Εφημερίδα των συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πηγαίνετε διακοπές; Βγάλτε αυτές τις 5 συσκευές από την πρίζα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα