Thumbnail

 

ΩΣ ΤΟ 2015
 
Σε στοχευμένα τμήματα του Δημοσίου και όχι οριζόντια θα πρέπει να συνεχιστεί η μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για συνολική μείωση προσωπικού κατά 150.000 θέσεις ως το τέλος του 2015, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ και Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις κ.Ολι Ρεν.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ν.Χουντή, ο κ.Ρεν ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως και την δέσμευση για άμεση μετάπτωση 15.000 δημόσιων υπαλλήλων σε καθεστώς εφεδρείας εντός του 2012.
 
Το κείμενο της απάντησης Ρεν στον Ελληνα ευρωβουλευτή:
 
Στο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ της Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ελλάδας τον Μάρτιο 2012, προβλέπεται συρρίκνωση του τομέα δημόσιας διοίκησης κατά 150.000 άτομα έως το τέλος του 2015 (σε σύγκριση με τα επίπεδα στο τέλος του 2010). Επιπλέον, προέβλεπε ότι 15.000 πλεονάζοντες εργαζόμενοι θα ετίθεντο, έως το τέλος του 2012, σε εργασιακή εφεδρεία (όπως ήταν τότε γνωστή), ανάλογα με τους φορείς ή τις μονάδες οι οποίες επρόκειτο να καταργηθούν ή να συρρικνωθούν. Ο προσδιορισμός της διαδικασίας για τη μείωση κατά 150.000 υπαλλήλους εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση. Η Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ έχουν εκφράσει την άποψη ότι η μείωση προσωπικού πρέπει να είναι στοχευμένη και όχι οριζόντια. Η μείωση αυτή θα βασίζεται στην τρέχουσα κατάρτιση των οργανογραμμάτων και θα διευκολυνθεί από την πρόσφατη νομοθεσία η οποία επιτρέπει τις υποχρεωτικές απολύσεις.
 
Οι ελληνικές αρχές θα προχωρήσουν σε περαιτέρω περικοπές στο Δημόσιο, σύμφωνα με την αναλογία 1 διορισμού ανά 5 αποχωρήσεις, βάσει της οποίας έχει ήδη επιτευχθεί συρρίκνωση της γενικής κυβέρνησης περίπου κατά 80.000 άτομα. Εξ όσων γνωρίζουμε, πολύ λίγοι εργαζόμενοι (λιγότεροι από εκατό) έχουν τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία (όπως ήταν γνωστή) και μικρός αριθμός προσωπικού από καταργηθέντες/συγχωνευμένους δημόσιους φορείς έχει μεταφερθεί σε άλλους φορείς του Δημοσίου. Επί του παρόντος, οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται στενά με την Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ώστε να προσδιοριστεί η βέλτιστη διαδικασία επιβολής του νεοεκπονηθέντος σχεδίου κινητικότητας και αποχωρήσεων, βάσει του υπάρχοντος Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις πτυχές που αφορούν την κινητικότητα και την αξιοποίηση δεξιοτήτων.
 
Ο κ.Χουντής στην σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει ότι η απάντηση αποτελεί διάψευση των θέσεων της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι «δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μετατάξεις», ότι «η διαθεσιμότητα δεν οδηγεί σε απολύσεις αλλά σε μετακινήσεις προσωπικού», ότι «δεν υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία 15.000 «πλεονάζοντες» εργαζόμενοι μέσα στο 2012», και ότι «η κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων δεν συνδέεται με απολύσεις».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synodos prytanevn
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"
Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια που συζητήθηκαν στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"