alfavita.gr
Η μια μετά την άλλη έρχονται στην επιφάνεια οι εκθέσεις και τα στοιχεία που "καίνε" τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικών προβλημάτων. Όσο και να προσπαθεί η πλειοψηφία του τύπου να αποκρύψει τα πραγματικά αδιέξοδα αυτής της πολιτικής με το να αναδεικνύει τα απειροελάχιστα θετικά αποτελέσματά τους η πραγματικότητα και οι εκτιμήσεις ακόμα κα των πιο φανατικών υπερασπιστών της λιτότητας είναι καταδικαστικές.
Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται τα στοιχεία της eurostat για τα χρέη των κρατών της Ευρώπης, όπως και η μελέτη του Δ.Ν.Τ. δηλώνουν την πλήρη απόκλιση από οποιονδήποτε στόχο.
«Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης που κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ