Thumbnail
Ένα στα πέντε σπίτια δεν έχει ζεστό νερό και ένα στα 10 σπίτια δεν έχουν εσωτερικούς χώρους υγιεινής.

Δεκάδες εκατομμύρια Ρώσοι που ζουν σε αστικές περιοχές  παλεύουν να επιβιώσουν με έλλειψη βασικών αγαθών.  Ένα στα πέντε σπίτια δεν έχει ζεστό νερό και ένα στα 10 σπίτια δεν έχουν εσωτερικούς χώρους υγιεινής.

Μια ολοκληρωμένη έρευνα από τη ρώσικη  Ένωση Μηχανικών (ΟΧΕ) που μελέτησε τις 164 μεγαλύτερες πόλεις  της χώρας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, οι σύγχρονες συνιστώμενες υποδομές  αντικαθιστούν τις παλιές με τραγικά  αργούς ρυθμούς. Οι πληροφορίες  δημοσιεύτηκαν την ίδια ημερομηνία με την έκθεση του  υπουργείου έκτακτων αναγκών που  αναφέρουν ότι το 60% των Ρώσων ζούνε σε συνθήκες υψηλού προσωπικού κινδύνου.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα δείχνει την κατάσταση του διαμερίσματός της σε ένα ερειπωμένο κτίριο. (RIA Novosti / Αλεξάντρ Kryazhev)

Οι άθλιες συνθήκες στέγασης ανησυχούν τους Ρώσους σε ποσοστό 58%, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τον περασμένο μήνα , ποσοστό μεγαλύτερο από τον πληθωρισμό, το βιοτικό επίπεδο και τη διαφθορά.

Η έρευνα της ένωσης μηχανικών έδειξε ότι σχεδόν το ένα πέμπτο των σπιτιών δεν έχουν ζεστό νερό και το 12% δεν έχουν κεντρική θέρμανση σε μία από τις πιο παγωμένες χώρες του πλανήτη. 

Η Στατιστική υπηρεσία ανέφερε την προηγούμενη χρονιά ότι το ένα τρίτο της Ρωσίας δεν είχε ζεστό νερό και ότι το ένα πέμπτο δεν έχουν τρεχούμενο νερό στα σπίτια τους. Η ίδια μελέτη  έδειξε ότι λιγότερο από το 1% του νερού που ρέει από τις βρύσες των Ρώσικων νοικοκυριών ικανοποιούν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

Λιγότερο από το ένα πέμπτο των σπιτιών έχει χτιστεί μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, πράγμα που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων ζουν ως επί των πλείστον σε κτίρια της σοβιετικής εποχής.

Περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κάθε χρόνο εκ των οποίων τα μισά τα δίνει η κυβέρνηση και τα άλλα μισά προέρχονται από τους Ρώσους πολίτες.  Ο κορυφαίος σύμβουλος της κυβέρνησης Andrey Chibis δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η χώρα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση που θα υπερβεί τα 500 δισεκατομμύρια ρούβλια (16.6 δις.) το άμεσο μέλλον προκειμένου να επισκευαστούν εγκαταστάσεις  κατεστραμμένες από το χρόνο .

Τα επιπλέον χρήματα είναι απίθανο να εισπραχθούν  από τα νοικοκυριά. Τα τελευταία πέντε χρόνια το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αύξησε τα τιμολόγια του νερού, του ρεύματος και των κοινοτικών υπηρεσιών κατά 30%.  Μόνο 1 στους 10 Ρώσους δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.

Το βάρος μάλλον  θα φορτωθεί στον ρώσικο προϋπολογισμό. Αν και τα  προβλεπόμενα σχέδια δαπανών για τα επόμενα τρία χρόνια είναι ήδη στο κόκκινο, και οι αντίστοιχες δαπάνες θα μειωθούν καθώς όλο και περισσότερα χρήματα διοχετεύονται στον αμυντικό προϋπολογισμό. 

 

RT.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης