Thumbnail

 

Νέα επεισόδια στο σίριαλ των εταιριών που πωλούν προϊόντα νοθευμένα με αλογίσιο κρέας (που σε πολλές περιπτώσεις είναι και δηλητηριασμένο με φαινυλοβουταζόνη) είχαμε στο δεκαπενθήμερο κατά το οποίο η «Κόντρα» δεν κυκλοφόρησε. Το θέμα καλύφτηκε επαρκέστατα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας μας. Παραθέτουμε στη συνέχεια μια σύνθεση αυτών των ρεπορτάζ.
 
Βλέποντας τα άλογα να περνούν…
 
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την αγυρτεία του ΕΦΕΤ. Yπό την προεδρία του ΔΗΜΑΡίτη Ι. Τσιάλτα ξεπέρασε κάθε προηγούμενη διοίκηση σε λογικές και πρακτικές συγκάλυψης του διατροφικού σκανδάλου.
 
Στις 30 Απρίλη, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι βρήκε άλογο και σε πάριζα «χοιρινή» της ΝΙΚΑΣ. Τι έκανε; Ο,τι και τις προηγούμενες φορές. Αντί να βάλει λουκέτο στο συγκεκριμένο εργοστάσιο (όπως και σε άλλα που πιάστηκαν πριν να χρησιμοποιούν άλογο σε προϊόντα που πουλούσαν ως βοδινά), περιορίστηκε ν’ ανακοινώσει ότι «απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την αγορά».
 
Μόλις δυο μέρες μετά, στις 2 Μάη, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι βρήκε και άλλη παρτίδα «χοιρινής» πάριζας με άλογο. Και τι έκανε; Τα ίδια. Ανακοίνωσε και πάλι ότι «απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την αγορά».
 
Τι να πει κανείς; Ο ΕΦΕΤ λειτουργεί ως ένας οργανισμός που βλέπει τ’ άλογα να περνούν μπροστά στα μάτια του και περιορίζεται να επαναλαμβάνει τις ανακοινώσεις των εταιριών-βρομιάρηδων, οι οποίες αποσύρουν τις παρτίδες που πιάνονται με άλογο και συνεχίζουν ανενόχλητες το θεάρεστο έργο τους.
Σκανδαλώδης προστασία της ΝΙΚΑΣ (και όχι μόνο)
 
Οπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ στις 21 Μάρτη, σε προϊόντα «από μοσχάρι» της ΝΙΚΑΣ βρέθηκε αλογίσιο κρέας σε ποσοστό πάνω από 50%. Στα ίδια προϊόντα ανιχνεύτηκε και η επικίνδυνη για τον άνθρωπο (και γι' αυτό καθολικά απαγορευμένη σε ζώα που προορίζονται για τη διατροφική αλυσίδα) φαινυλοβουταζόνη.
 
Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά στη σκανδαλώδη συμπεριφορά του ΕΦΕΤ και των συνεργών του (Γενικό Χημείο του Κράτους και Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Γεωργίας), που όχι μόνο συγκαλύπτει το σκάνδαλο των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία προϊόντων, αλλά και προστατεύει τις εταιρίες που πρωταγωνίστησαν σ' αυτό το σκάνδαλο, στις οποίες θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχει βάλει λουκέτο μέχρι να ξεκαθαριστεί πλήρως η κατάσταση. Τέτοιες εταιρίες δεν είναι μόνο η ΝΙΚΑΣ, αλλά και η ΧΟΥΤΟΣ CATERING (που -εκτός των άλλων- τροφοδοτεί και παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και πανεπιστημιακές λέσχες), και η ΥΦΑΝΤΗΣ και άλλες.
 
Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στο τελευταίο από τη σειρά των αποκαλυπτικών άρθρων της «Κόντρας», ήρθε ο ίδιος ο ΕΦΕΤ να μας επιβεβαιώσει, ανακοινώνοντας ότι και σε προϊόν χοιρινού της ΝΙΚΑΣ («Πάριζα ΝΙΚΑΣ για τοστ βραστή από φρέσκο χοιρινό κρέας») ανιχνεύτηκε DNA αλόγου. Το γεγονός ότι το αλογίσιο κρέας, όπως ανακοινώθηκε, ήταν σε ποσοστό μεταξύ 1% και 0,1% επιβεβαιώνει και μια άλλη προειδοποίησή μας. Οτι αυτοί που είχαν στα ψυγεία τους στοκ από αλογίσιο κρέας θα το σπάσουν σε μικρότερες ποσότητες και θα το διασπείρουν σε διάφορα προϊόντα και διάφορες παρτίδες. Αυτό δεν το λέμε τώρα, εκ των υστέρων. Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι αυτό θα γίνει. Ο ΕΦΕΤ γνώριζε πολύ καλά την προειδοποίησή μας, όμως δεν έκανε τίποτα, γιατί η διοίκησή του κάνει πλάτες στις εταιρίες τροφίμων που ευθύνονται για διατροφικά εγκλήματα.
 
Και τώρα, μετά τη νέα αποκάλυψη, ο ΔΗΜΑΡίτης πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ι. Τσιάλτας, αντί να βάλει λουκέτο στην εταιρία (όπως και σε όλες τις άλλες, που έχουν πρωταγωνιστήσει στο σκάνδαλο της νοθείας με αλογίσιο κρέας, που ανακαλύπτεται ότι είναι και δηλητηριασμένο με φαινυλοβουταζόνη), ανακοίνωσε και πάλι τα συνηθισμένα: «Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και  οι έλεγχοι συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την προστασία του καταναλωτή».
 
Ποια προστασία του καταναλωτή, όταν αλογίσιο κρέας βρίσκεται συνέχεια στα πιο απίθανα προϊόντα; Οχι μόνο σε χαρακτηρισμένα σαν «βοδινά», αλλά πλέον και σε χοιρινά και σε «κοτομπουκιές»; Πόσους τόνους νοθευμένων και ενδεχομένως δηλητηριασμένων με φαινυλοβουταζόνη προϊόντων έχει καταναλώσει ο ελληνικός λαός, επειδή ο ΕΦΕΤ αρνείται να βάλει λουκέτο σε κάθε εταιρία που πιάνεται, αλλά περιορίζεται να μας ανακοινώσει πως αποσύρθηκαν οι επίμαχες παρτίδες; Στις 21 Μάρτη ανακοινώθηκε ότι η ΝΙΚΑΣ πουλούσε νοθευμένα λουκάνικα Φρανκφούρτης και παριζάκι (στα ίδια προϊόντα βρέθηκε και φαινυλοβουταζόνη). Ο ΕΦΕΤ συμβιβάστηκε με την απόσυρση αυτών των παρτίδων και μόνο. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Επί τουλάχιστον 40 μέρες ακόμη, η εν λόγω εταιρία πουλούσε και «χοιρινή» πάριζα νοθευμένη με αλογίσιο κρέας. Ενώ αν είχε σφραγιστεί και είχε διαταχθεί η απόσυρση όλων των προϊόντων της και ο συστηματικός έλεγχός τους (με δαπάνες της εταιρίας), τουλάχιστον θα είχε σταματήσει ο κόσμος να τρώει την… αλογοχοιρινή πάριζα (και ποιος ξέρει τι άλλο).
 
Επαναλαμβάνουμε, ότι αυτό δεν αφορά μόνο τη ΝΙΚΑΣ, αλλά και όλες τις άλλες εταιρίες. Αφήνοντάς τες ανοιχτές, ο ΕΦΕΤ τους επέτρεψε να «ξεφορτωθούν» όλο το αλογίσιο κρέας που είχαν στα ψυγεία τους, σπάζοντας τις παρτίδες σε μικρότερα κομμάτια και διασπείροντας το αλογίσιο κρέας σε χαμηλότερα ποσοστά ανά προϊόν.
 
Για ποιους «ελέγχους προς κάθε κατεύθυνση» μιλά ο ΕΦΕΤ, όταν οι έλεγχοι έχουν σταματήσει από τα τέλη Μάρτη, επειδή δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα εργαστήρια, ούτε καν λεφτά για να πληρώσουν τα εκτός έδρας και τις βενζίνες των λιγοστών ελεγκτών του ΕΦΕΤ; Το συγκεκριμένο προϊόν της ΝΙΚΑΣ δεν προέκυψε από καινούργιο έλεγχο, αλλά είναι υπόλοιπο από τους αρχικούς ελέγχους.
 
Ας μας απαντήσει ο ΕΦΕΤ: γίνονται έλεγχοι για νοθεία με αλογίσιο κρέας σήμερα; Το δικό μας ρεπορτάζ λέει πως δεν γίνονται. Ας μας διαψεύσει ο ΕΦΕΤ, αναφέροντάς μας πόσοι έλεγχοι έγιναν μέσα στον Απρίλη, ποιες μέρες, σε ποιες εταιρίες, πόσα δείγματα πάρθηκαν και σε ποια εργαστήρια εξετάζονται για την ανίχνευση DNA αλόγου;
 
ΥΓ1: Στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται ότι ο έλεγχος στην πάριζα της ΝΙΚΑΣ έγινε «βάσει καταγγελίας». Ποιος έκανε την καταγγελία; Μήπως κάποιος ανταγωνιστής της ΝΙΚΑΣ; Και πώς ήξερε ότι στο συγκεκριμένο προϊόν θα βρισκόταν αλογίσιο κρέας; Δεν νομίζει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ ότι πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, αντί να μας αντιμετωπίζει σαν Χαχόλους;
 
ΥΓ2: Σε κάθε περίπτωση, ο συγκεκριμένος έλεγχος έγινε βάσει καταγγελίας τρίτου και όχι πρωτοβουλιακά από τον ΕΦΕΤ. Από πού αντλεί το θράσος ο πρόεδρός του και κομπάζει ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση», όταν οι έλεγχοι έχουν σταματήσει; Λίγη τσίπα δεν υπάρχει;
Υπουργός σε ρόλο «γκεστ σταρ»-διαφημιστή
 
Αυτό ξεπερνά κάθε όριο. Ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, φόρεσε τη φόρμα της εταιρίας ΝΙΚΑΣ και πήρε μέρος σε φιέστα που οργάνωσε η εταιρία στο εργοστάσιό της στον Αγιο Στέφανο, για να διαφημίσει πόσο υγιή και αυστηρά ελεγχόμενα προϊόντα παρασκευάζει! Την παρουσία μιας κουστωδίας  δημοσιογράφων στη φιέστα της ΝΙΚΑΣ την καταλαβαίνουμε. Είναι «τα παιδιά», που κάνουν τα «θελήματα» έναντι «φιλοδωρήματος». Κοτζάμ υπουργός, όμως, πώς δέχτηκε να πάρει μέρος και μάλιστα να βάλει φόρμα με το λογότυπο της εταιρίας στο πέτο και να στηθεί για φωτογραφίες; Ρητορικό είναι, βέβαια, το ερώτημα. Την απάντηση την ξέρουμε και την ξέρετε όλοι. Δεν πρόκειται μόνο για τη γενική στάση στήριξης των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Πρόκειται, προφανώς, και για κάποια ειδική σχέση του Σταϊκούρα με την εν λόγω εταιρία (δεν έχει καν το ελαφρυντικό της υπουργικής αρμοδιότητας για την παρουσία του σ' αυτή την εκδήλωση), για την οποία πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος, ο πρωθυπουργός του και οι άλλοι δύο αρχηγοί του τρίο ξεφτίλα που κυβερνά τη χώρα.
 
Μήπως, όμως, έχει ο Σταϊκούρας το άλλοθι της άγνοιας; Μήπως εν αγνοία του χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΙΚΑΣ, όπως έσπευσαν να γράψουν διάφορα διαδικτυακά «παπαγαλάκια»; Κάθε άλλο. Η συγκεκριμένη φιέστα έγινε στις 29 Απρίλη. Από τις 21 Μάρτη ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει ότι σε τουλάχιστον δυο προϊόντα μαζικής κατανάλωσης της ΝΙΚΑΣ (λουκάνικα Φρανκφούρτης και παριζάκι), που διαφημίζονταν σαν «μοσχαρίσια», βρέθηκε DNA αλόγου σε ποσοστά ακόμα και πάνω από 50%! Και στις 19 Απρίλη, ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει πως στα δύο αυτά νοθευμένα με αλογίσιο κρέας προϊόντα ανιχνεύτηκε και η επικίνδυνη για τον άνθρωπο και γι' αυτό παντελώς απαγορευμένη στη διατροφική αλυσίδα φαινυλοβουταζόνη. Δηλαδή, το αλογίσιο κρέας με το οποίο νόθευε τα προϊόντα της η ΝΙΚΑΣ ήταν και δηλητηριασμένο!
 
Ηξερε, λοιπόν, πολύ καλά ο Σταϊκούρας σε τι φιέστα έπαιρνε μέρος. Εν πλήρη συνειδήσει δέχτηκε να παίξει το ρόλο «γκεστ σταρ» της ΝΙΚΑΣ, φορώντας τη φόρμα της και δηλώνοντας ότι «η πολιτεία στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες των εταιρειών που διασφαλίζουν στους πολίτες, καταναλωτές της χώρας, ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας» (το απόσπασμα είναι από το διαφημιστικό δελτίο Τύπου της ΝΙΚΑΣ).
 
Οπως ήξερε πολύ καλά η ΝΙΚΑΣ γιατί οργάνωσε εσπευσμένα αυτή τη φιέστα στις 29 Απρίλη. Ηξερε ότι είχαν βρεθεί νοθευμένα με αλογίσιο κρέας και άλλα προϊόντα της (συγκεκριμένα, είχαν βρεθεί τουλάχιστον δύο παρτίδες πάριζα «χοιρινό») και ο ΕΦΕΤ έπρεπε να τα ανακοινώσει, διότι η συγκεκριμένη δειγματοληψία είχε γίνει «μετά από καταγγελία». Υποψιαζόμαστε (για να μην πούμε έχουμε τη βεβαιότητα) ότι υπήρξε πλήρης συνεννόηση της ΝΙΚΑΣ με τον ΔΗΜΑΡίτη πρόεδρο του ΕΦΕΤ Ι. Τσιάλτα. Στις 29 Απρίλη έκανε τη φιέστα με «γκεστ σταρ» τον Σταϊκούρα η ΝΙΚΑΣ, στις 30 Απρίλη (παραμονή Πρωτομαγιάς, δηλαδή) ανακοίνωσε το πρώτο νοθευμένο δείγμα «χοιρινής» πάριζας ο ΕΦΕΤ και στις 2 Μάη (επομένη της Πρωτομαγιάς και μες στην μεγαλοβδομαδιάτικη κάψα) ανακοίνωσε το δεύτερο νοθευμένο δείγμα «χοιρινής» πάριζας. Μ' άλλα λόγια, διευκολύνθηκε η ΝΙΚΑΣ να προβάλει μια «καλή» είδηση και να θάψει μ' αυτή δυο «κακές» ειδήσεις που ακολουθούσαν. Παλιά καλή πρακτική, γνώριμη στον κόσμο της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης.
 
Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΑΣ (στην οποία πλέον δεν υπάρχει λέξη για την εύρεση και φαινυλοβουταζόνης στα νοθευμένα με αλογίσιο κρέας προϊόντα της) εμφανίστηκε και μια ιταμή ανακοίνωση με ημερομηνία 30 Απρίλη, στην οποία η εταιρία υποστηρίζει: Πρώτον, ότι «ανιχνεύθηκε ίχνος DNA αλόγου, στο κατώτατο όριο ανίχνευσης και στο πλαίσιο αβεβαιότητας της μεθόδου». Δεύτερον, ότι «προληπτικά και με δική της πρωτοβουλία αποσύρει όλα τα προϊόντα της κατηγορίας Πάριζα με ημερομηνία παραγωγής μέχρι 27 Μαρτίου 2013 και αντιστοίχως ημερομηνία λήξης μέχρι 27 Ιουλίου 2013, προκειμένου να ελεγχθούν σύμφωνα με τις νέες ακόμα αυστηρότερες προδιαγραφές και διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει πλέον η εταιρία ΝΙΚΑΣ». Tρίτον, ότι «όλες οι εκκρεμότητες ελέγχων από τον ΕΦΕΤ αφορούν προϊόντα παραγωγής πριν τις 27 Μαρτίου 2013».
 
Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ δέχτηκε το φτύσιμο (γιατί περί φτυσίματος πρόκειται), σκουπίστηκε και απεφάνθη ότι… ψιχαλίζει.
Να δεσμευτούν όλα τα προϊόντα των «λαδιάρηδων» και να μπουν λουκέτα
 
Από πού αντλεί η ΝΙΚΑΣ και η κάθε ΝΙΚΑΣ το θράσος να χρησιμοποιεί υπουργούς σε ρόλους «γκεστ σταρ»-διαφημιστών; Από το ότι οι υπουργοί λειτουργούν σαν υπηρέτες των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων.
 
Από πού αντλεί η ΝΙΚΑΣ και η κάθε ΝΙΚΑΣ το θράσος να εκδίδει τέτοιες ιταμές ανακοινώσεις, παραμυθιάζοντας τον ελληνικό λαό και προσπαθώντας να σώσει τη φήμη των προϊόντων της; Από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, συνεπικουρούμενος από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Γεωργίας (ο υπουργός Μεταλλαγμένων Αθ. Τσαυτάρης πρέπει να «δούλεψε» από το παρασκήνιο), συνεπικουρούμενος και από το Γενικό Χημείο του Κράτους (που έκανε τους ελέγχους για κατάλοιπα φαινυλοβουταζόνης), όχι μόνο δεν εφάρμοσε αυτά που προβλέπει ο ίδιος ο αστικός νόμος γι' αυτές τις περιπτώσεις, αλλά ύψωσε τείχος προστασίας γύρω από τις εταιρίες-«λαδιάρηδες».
 
Οταν είναι γνωστό πως οι έλεγχοι είναι μόνο δειγματοληπτικοί, η κοινή λογική το λέει πως έπρεπε να μπει λουκέτο στις συγκεκριμένες εταιρίες, να υποχρεωθούν να αποσύρουν όλα τα προϊόντα τους από τα ράφια, από τα ψυγεία, από τις αποθήκες τροφοδοσίας, για να φανεί σε ποια έκταση έγινε η νοθεία και τι άλλο υπάρχει πέρα από τη νοθεία (φαινυλοβουταζόνη κτλ). Τι έκανε ο ΕΦΕΤ; Ανακοίνωνε κάθε φορά ότι οι εταιρίες αποσύρουν τη συγκεκριμένη παρτίδα που βρέθηκε νοθευμένη με αλογίσιο κρέας. Ούτε λουκέτο έβαζε, ούτε δέσμευε τα προϊόντα τους. Εδωσε έτσι τη δυνατότητα σε όλους τους «λαδιάρηδες» να σπάσουν το αλογίσιο κρέας σε μικρότερες παρτίδες και να το διασπείρουν σε διάφορα προϊόντα τους. Για να κομπάζει τώρα η ΝΙΚΑΣ, ότι στη «χοιρινή» πάριζά του βρέθηκε χαμηλή περιεκτικότητα σε αλογίσιο κρέας και μπορεί να είναι -άκουσον, άκουσον!- και λάθος της μεθόδου ανάλυσης!
 
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη με τη «χοιρινή» πάριζα της ΝΙΚΑΣ. Στις 30 Απρίλη, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι «απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και  οι έλεγχοι συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την προστασία του καταναλωτή». Ελεγχοι, όπως έχουμε αποκαλύψει, δεν γίνονται πλέον, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΕΦΕΤ μας λέει ότι απαίτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας. Δεν μας λέει ότι υπάρχουν και άλλα δείγματα στα εργαστήρια και περιμένει αποτελέσματα. Ερχεται, λοιπόν, δύο μέρες μετά, και μας λέει πως βρέθηκε και άλλη παρτίδα του ίδιου προϊόντος νοθευμένη με αλογίσιο κρέας! Μόλις δυο μέρες αφότου μας είχε διαβεβαιώσει ότι απαίτησε την απόσυρση του συνόλου του προϊόντος! Μιλάμε για ένα μπάχαλο που είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ όχι να προστατεύσει την υγεία του ελληνικού λαού, αλλά να προστατεύσει τις εταιρίες-«λαδιάρηδες» και να τις διευκολύνει να «ξεφορτωθούν» το αλογίσιο κρέας που είχαν στα ψυγεία τους. Και βέβαια, η ΝΙΚΑΣ δεν λέει τίποτα και για τη δεύτερη παρτίδα «χοιρινής» πάριζας που βρέθηκε νοθευμένη με αλογίσιο κρέας.
 
Ο ΕΦΕΤ ως μηχανισμός δεν έχει καμιά δυνατότητα να ελέγξει τι κάνουν στο μεταξύ οι εταιρίες. Υποστηρίζοντας επίσημα ότι υπάρχει μόνο σκάνδαλο νοθείας και όχι σκάνδαλο υγείας, χαρακτηρίζοντας τα προϊόντα «μη κανονικά» (δηλαδή ότι δε γράφουν στην ετικέτα τι ακριβώς περιέχουν) και όχι «μη ασφαλή» (δηλαδή επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία) και παράλληλα μη σφραγίζοντας αποθήκες και ψυγεία, επέτρεψε στις εταιρίες να κάνουν μια χαρά τη «δουλίτσα» τους. Τους έδωσε το χρόνο να σκορπίσουν και να πουλήσουν το αλογίσιο κρέας.
 
Εμείς απαιτούμε:
 
1. Να χαρακτηριστούν άμεσα ως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία τα προϊόντα όλων των εταιριών που πιάστηκαν να χρησιμοποιούν αλογίσιο κρέας και ν' ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.
 
2. Να επιβληθούν άμεσα τα πιο βαριά πρόστιμα στις εταιρίες-«λαδιάρηδες» και να μπουν λουκέτα μέχρι να ολοκληρωθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι στο σύνολο των πρώτων υλών και των έτοιμων προϊόντων τους.
 
3. Να σταλούν άμεσα οι φάκελοι στον εισαγγελέα για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
 
Και βέβαια, περιμένουμε από τον ΕΦΕΤ και το Γενικό Χημείο του Κράτους να μας στείλουν όλα τα έγγραφα και τις πραγματογνωμοσύνες που σχετίζονται με τους ελέγχους για φαινυλοβουταζόνη, σύμφωνα με με τις αιτήσεις που τους έχουμε υποβάλει με όλους τους νόμιμους τύπους.
 
Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio
Φοιτητές chatbot ξεγέλασαν τους εξεταστές σε πανεπιστημιακές εξετάσεις
«Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει την ακεραιότητα των εκπαιδευτικών αξιολογήσεων. Δεν θα επιστρέψουμε απαραιτήτως πλήρως στις χειρόγραφες εξετάσεις,...
Φοιτητές chatbot ξεγέλασαν τους εξεταστές σε πανεπιστημιακές εξετάσεις
vaseis-201213.jpg
Βάσεις εισαγωγής πολλών ταχυτήτων: Κατηφορίζουν οι Νομικές και τα Πολυτεχνεία ανηφορίζουν οι Ιατρικές
Βάσεις εισαγωγής: Πως κινούνται ανά Επιστημονικό Πεδίο - Πόσα μόρια θα είναι η άνοδος ή η πτώση
Βάσεις εισαγωγής πολλών ταχυτήτων: Κατηφορίζουν οι Νομικές και τα Πολυτεχνεία ανηφορίζουν οι Ιατρικές