Δυο νέα ναυάγια μεταναστών από την Αφρική έλαβαν χώρα στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα "La Repubblica".
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ένα δειασωθείς ανέφερε ότι τις περασμένες ημέρες σημειώθηκε ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της πόλης Αλ Ζαγουίχα. Μαρτυρίες θέλουν την ακτοφυλακή της Λιβύης να σώζει μόνον 7 ανθρώπους, ενώ οι νεκροί φέρονται να ανέρχονται σε 113 άνθρωποι.
Παράλληλα, 40 μετανάστες και πρόσφυγες που αποβιβάσθηκαν στην Ιταλία ανέφεραν ότι τις περασμένες ημέρες σημειώθηκε ένα ακόμη ναυάγιο, με 80 νεκρούς. Η εισαγγελία της Σικελίας ερευνά αυτό το νέο τραγικό συμβάν.
Οι επιζήσαντες δήλωσαν ότι η φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν άρχισε να μπάζει νερό και αναγκάσθηκαν να πέσουν στη θάλασσα περιμένοντας τους διασώστες, οι οποίοι έφτασαν έπειτα από αρκετή ώρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ