Ο Valdemar Poulsen γεννήθηκε μια μέρα σαν σήμερα, στις 23 Νοεμβρίου 1869, στην Κοπεγχάγη. Σπούδασε ιατρική αλλά προσελήφθη στην τηλεφωνική εταιρεία της πρωτεύουσας της Δανίας ως τεχνικός.
Εφεύρεσή του ήταν ο ηλεκτρομαγνητικός φωνογράφος για τον οποίο του απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ο κυλινδρικός ηλεκτρομαγνητικός φωνογράφος ήταν σε θέση να καταγράψει έως τριάντα λεπτά ομιλίας.
Το 1900 παρουσίασε τη συσκευή του στο Εκθεσιακό Πανεπιστήμιο του Παρισιού, όπου κατέγραψε τη φωνή του Αυστριακού αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ. Πρόκειται για την πιο πρόωρη μαγνητική ηχογράφηση.
Δεν περιορίστηκε όμως εκεί. Στις πολλές εφευρέσεις του συγκαταλέγεται ακόμη ο πομπός ραδιοφώνου συνεχούς κύματος, που είναι γνωστός ως Πομπός Arc Poulsen και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1920 χρησιμοποιήθηκε σε μερικούς από τους πρώτους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Ανέπτυξε την τεχνολογία που τον έκανε γνωστό στον κόσμο και έγραψε το όνομά του στην ιστορία, χτυπώντας μια χαλύβδινη χορδή πιάνο σε μια μικρή γωνία ανάμεσα σε δύο τοίχους, ενώ με τη βοήθεια ενός ηλεκτρομαγνήτη κατάφερε να ηχογραφήσει ήχο χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο και να τον αναπαράγει
Ίδρυσε την American Telegraphone Company, αλλά οι πωλήσεις ήταν χαμηλές, καθώς η συσκευή ήταν πραγματικά μπροστά από το χρόνο της.
Την ίδια χρονιά έφερε και μια άλλη σημαντική ανακάλυψη, ένα ραδιόφωνο «τραγουδιού τόξου» που θα μεταδίδει μέχρι και 150 μίλια. Οι επακόλουθες βελτιώσεις αυτού του σχεδιασμού, ικανές να φτάσουν τα 2.500 μίλια, τελικά χρησιμοποιήθηκαν από το Ναυτικό των ΗΠΑ.
Αν και εγκατέλειψε το ιατρικό σχολείο, στον Poulsen απονεμήθηκε επίτιμο διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Λειψίας.
Υπήρξε συνεργάτης της Δανικής Ακαδημίας Τεχνικών Επιστημών και του Σουηδικού Ινστιτούτου Μηχανικών Έρευνας και κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο της Βασιλικής Δανικής Εταιρείας Επιστημών και το Δανικό Κυβερνητικό Μετάλλιο Αξίας.
Εκδόθηκε μια σφραγίδα προς τιμήν του και η Δανική Ακαδημία Τεχνικών Επιστημών καθιέρωσε ετήσιο βραβείο στο όνομά του.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σχολικός εκφοβισμός: Το νέο μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/01
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση