Thumbnail
Η ανασφάλεια και το άγχος επηρεάζει και την υγεία των ενοικιαστών σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Για πρώτη φορά έρευνα που έγινε στη Βρετανία μελέτησε ανθρώπους που νοικιάζουν ένα σπίτι και αυτούς που ζουν σε δικό τους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πρώτοι έχουν περισσότερο άγχος.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Έσεξ και του Μπρίστολ, με επικεφαλής τη δρα Έϊμι Κλερ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας «Journal of Epidemiology and Community Health», σύμφωνα με τον Indepedent και τον Guardian μελέτησαν 9.593 ανθρώπους άνω των 25 ετών, από τους οποίους πήραν δείγμα αίματος για ανάλυση, καθώς και προσωπικές συνεντεύξεις.

Διαπιστώθηκε ότι το 22% των ατόμων είχαν αυξημένα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP), ενός βασικού βιολογικού δείκτη για την ύπαρξη φλεγμονής, λοίμωξης ή στρες στο σώμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυξημένα επίπεδα CRP αποτελούν ένδειξη για αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο (έμφραγμα, εγκεφαλικό, στηθάγχη, καρδιακή ανεπάρκεια), αρθρίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κ.α.

Οι ενοικιαστές είχαν κατά μέσο όρο υψηλότερα επίπεδα CRP (0,8 μιλιγκράμ ανά λίτρο), σε σχέση με τους ιδιοκτήτες σπιτιού, ακόμη και όσους το είχαν πάρει με στεγαστικό δάνειο, οι οποίοι είχαν CRP κάτω από 0,6 mg ανά λίτρο. Επίσης όσοι ζουν σε μονοκατοικία (ιδιόκτητη ή νοικιασμένη), έχουν χαμηλότερα επίπεδα CRP σε σχέση με όσους ζουν σε διαμέρισμα.

«Η υψηλότερη CRP, που δείχνει χειρότερη υγεία, παρατηρείται σε όσους νοικιάζουν σπίτι. Η μεγαλύτερη ανασφάλεια, τα υψηλότερα κόστη και η χαμηλότερη ποιότητα ενός ενοικιασμένου σπιτιού εξηγούν τα ευρήματα», δήλωσε η Κλερ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutikoi kinitopoiisi
«Όχι άλλες συγχωνεύσεις – Όχι άλλοι εκπαιδευτικοί λάστιχο»: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στις 30/4
Ανησυχία για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών – Κινητοποίηση στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας από την ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου
«Όχι άλλες συγχωνεύσεις – Όχι άλλοι εκπαιδευτικοί λάστιχο»: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στις 30/4
fotia 45
Κερατέα: Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Δύσκολες ώρες για τις πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω των ισχυρών ανέμων – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Κερατέα: Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Πανελλαδικές
Πανελλάδικές Εξετάσεις 2025: Προτεινόμενα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για προετοιμασία
Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι – Δημοσιεύονται προτεινόμενα θέματα
Πανελλάδικές Εξετάσεις 2025: Προτεινόμενα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για προετοιμασία