Κορονοϊός
Συνολικά οι ΗΠΑ θρηνούν περισσότερα από 84.000 θύματα στην επιδημία του COVID-19

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Τετάρτη άλλοι 1.813 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε 24 ώρες, αριθμός σχετικά σταθερός σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι νέοι θάνατοι, που καταγράφηκαν ως χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας) ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ σε πάνω από 84.000. Στη χώρα αυτή εξάλλου έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα 1,39 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό (+22.000 σε 24 ώρες).

Παρά τους αριθμούς αυτούς, αμερικανικές πολιτείες συνεχίζουν να αίρουν τα μέτρα περιορισμού των κατοίκων τους, η καθεμιά με τους δικούς της ρυθμούς.

Ενώ τμήματα της Βιρτζίνιας και του Μέριλαντ θα ανοίξουν ξανά από αύριο Παρασκευή, τα μέτρα περιορισμού στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, που τυπικά θα αίρονταν επίσης στα τέλη της εβδομάδας, παρατάθηκαν ως τις αρχές του Ιουνίου τουλάχιστον.

«Γνωρίζουμε ότι η βιαστική άρση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα», τόνισε η Μιούριελ Μπάουζερ, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον.

Στην ισχυρότερη δύναμη του πλανήτη, ο απολογισμός της πανδημίας ίσως φθάσει τους 113.000 νεκρούς ως την 6η Ιουνίου, σύμφωνα με τον μέσο όρο 20 επιδημιολογικών μοντέλων που συνήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metatheseis.jpg
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών: «Χρειάζονται αλλαγές στις Ειδικές Κατηγορίες»
«Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο χρήζει άμεσα αλλαγών σε πολλούς τομείς, ειδικότερα όμως όσον αφορά τις Ειδικές Κατηγορίες»
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών: «Χρειάζονται αλλαγές στις Ειδικές Κατηγορίες»
varkeloni
Erasmus+: Το 4ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας ταξιδεύει για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη
Το σχολείο στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+: Επιμορφωτικές δράσεις για την ενδυνάμωση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης
Erasmus+: Το 4ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας ταξιδεύει για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη
πανεπιστημιο δυτικης μακ
Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Μετονομάζεται το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης - Δείτε πώς
Μετονομασία του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας - Τι θα γίνει με τους φοιτητές που έχουν λάβει...
Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Μετονομάζεται το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης - Δείτε πώς
ιεπ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για συμετοχή στο συνέδριο «Προσεγγίσεις για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού»
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν περίληψη προφορικής εισήγησης ή πρότασης εργαστηρίου (200-300 λέξεις) έως τις 24 Φεβρουαρίου 2025
ΙΕΠ: Πρόσκληση για συμετοχή στο συνέδριο «Προσεγγίσεις για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού»