Γιατί έπεσαν Facebook, Instagram και Whatsapp – Η πρώτη αιτιολόγηση από την εταιρεία
Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά περίπου 7 δισ. δολ. μέσα σε λίγες ώρες - Πού απέδωσε η διοίκηση του ομίλου το κρασάρισμα των 6 ωρών

Σε προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων αποδίδει και επίσημα πλέον η εταιρεία του Facebook το πολύωρο μπλακ άουτ σε Facebook, Instagram και Whatsapp.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους μηχανικούς του Facebook, το εξάωρο κρασάρισμα οφείλεται σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε ο όμιλος σε ανάρτησή του στο engineering.fb.com, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση.

«Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, τις πλατφόρμες της οποίας χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα, υπάλληλοι της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, εκμυστηρεύτηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως το μπλακ άουτ προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της.

Το πρόβλημα περιέπλεξε το γεγονός πως η αλλαγή ρυθμίσεων σε δρομολογητές και εξυπηρετητές της εταιρείας σήμαινε πως δεν ήταν διαθέσιμα ούτε τα εργαλεία λογισμικού των ίδιων των τεχνικών για να διαγνώσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα, κατά τις ίδιες πηγές.

Το σενάριο της κακόβουλης ενέργειας στο οποίο είχαν αναφερθεί ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια αποκλείστηκε από τους τεχνικούς της εταιρείας.

Μεγάλες απώλειες εν μέσω κατακραυγής

Αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια έχει στοιχίσει στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μέσα σε λίγες μόλις ώρες, η «βουτιά» της μετοχής του Facebook στο ταμπλό της Wall Street μετά το παγκόσμιο «μπλακ άουτ».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά περίπου 7 δισ. δολ. μέσα σε λίγες ώρες.

Αυτό, καθώς μετοχή του κοινωνικού δικτύου βρέθηκε σήμερα να χάνει πάνω από 5%, στη διάρκεια των συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Downdetector, που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, περιέγραψε το χθεσινό μπλακάουτ ως «το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί ποτέ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypeswterikwn
Υπ.Εσωτερικών: Τον Ιούνιο ο 2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Τι αλλάζει
Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 15.000 μόνιμες θέσεις σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις της...
Υπ.Εσωτερικών: Τον Ιούνιο ο 2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Τι αλλάζει
ipourgeio_paideias
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία 2025-26: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών
Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το...
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία 2025-26: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών