Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Μόναχο, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης, σύμφωνα με τη γερμανική Bild. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 τραυματίες, ενώ επικρατεί πανικός στο σημείο.
Οι αρχές δεν έχουν ακόμα διευκρινίσει αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή αν υπάρχει κάποια τρομοκρατική διάσταση στο συμβάν. Σύμφωνα με το τοπικό BR24, αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο οδηγός έριξε το όχημα στο πλήθος σκόπιμα.
Μαρτυρίες αναφέρουν επίσης την παρουσία δύο ανδρών στο σημείο, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ εναντίον του ενός, ο οποίος τραυματίστηκε και απομακρύνθηκε από τις αρχές.
Το περιστατικό σημειώνεται μόλις μία ημέρα πριν την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για πιθανή σύνδεση. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση