Πανελλαδικές 2019 γραπτο
Πιθανές ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων για τη Γ' Λυκείου και προβληματισμός για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, του Γυμνασίου και τα παιδιά του Δημοτικού

Μεγάλο «στοίχημα» παραμένει για την κυβέρνηση η επαναλειτουργία των σχολείων και η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV το υπουργείο Παιδείας εξετάζει δύο ημερομηνίες για την έναρξη των πανελλαδικών, στις 22 ή στις 29 Ιουνίου

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου είναι οι πρώτοι που θα ξαναμπούν σε τάξεις και μάλιστα σε ολιγομελή τμήματα. Αυτό εκτιμάται πως θα συμβεί μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα 11 ή 18 του μήνα.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τάξεις με 20-22 παιδιά θα σπάσουν σε τρία τμήματα 7-8 μαθητές για τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Τα παιδιά μέχρι τις 15 Ιουνίου θα κάνουν μαθήματα μόνο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα και όχι για τα γενικής.

Προβληματισμός πάντως επικρατεί στο υπουργείο για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, του Γυμνασίου και ειδικά για τα παιδιά του Δημοτικού.

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το Open θα ήθελε μια παράταση του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό στο τραπέζι είναι ανοιχτό το σενάριο για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς νωρίτερα.

 

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

Μηχανογραφικό: Διαφοροποιήσεις στις επιλογές των υποψηφίων και επιλογές που εκπλήσσουν

Βάσεις εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές

Φτιάξε σωστά το Μηχανογραφικό σου με την βοήθεια των πιο εξειδικευμένων συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού

Τι σημαίνει η φράση «οι καιροί ου μενετοί»;

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αλήθεια τι σημαίνει αυτή η ξαφνική "γαλαντομία" του υπουργείου Παιδείας;
Οι διορισμοί αυτοί είναι το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για να ξεδιπλώσει το υπουργείο Παιδείας με λιγότερες δυσκολίες τη νέα του κίνηση που...
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αλήθεια τι σημαίνει αυτή η ξαφνική "γαλαντομία" του υπουργείου Παιδείας;