Thumbnail
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά η κινητικότητα, τόνισε στην πενταμελή αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο υπουργείο.

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά η κινητικότητα, τόνισε στην πενταμελή αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο υπουργείο.

Η συνάντηση έγινε μετά την πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών κατά των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και των υποχρεωτικών μετακινήσεων.

Θέση του κ. Μητσοτάκη είναι «η κινητικότητα να γίνει εθελοντικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσω εάν κάποια στιγμή γίνει και υποχρεωτικά».

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν και οι προτεραιότητες που θα τεθούν στις μετακινήσεις είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα συμμετάσχει στην κινητικότητα, διότι είναι ένα μεγάλο υπουργείο.

Σε ό,τι αφορά το μεταβατικό διάστημα από τη μία θέση εργασίας στην άλλη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να είναι το μικρότερο δυνατό.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση του νέου Πειθαρχικού Δικαίου, σύμφωνα με την οποία για οποιοδήποτε παράπτωμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή, ο/η εκπαιδευτικός τίθεται σε αργία. Για το θέμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να υποβάλλει ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και παραδείγματα ακραίων περιπτώσεων εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο Πειθαρχικό.

Μετά τη συνάντηση ο γγ της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, μετέφερε στους εκπαιδευτικούς τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά εκτίμησε ότι με την κινητικότητα, ουσιαστικά, το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Επίσης, μετέφερε τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά, και θα αφορούν και άλλα υπουργεία.

in.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγνατια
Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στην Εγνατία - Η στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε σε βίντεο
Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στην Εγνατία - Η στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια
τουρι
Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2025 - 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα
Την ίδια περίοδο του 2024, ο αριθμός ήταν ελαφρώς μικρότερος, στους 1,45 εκατομμύρια ταξιδιώτες
Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2025 - 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα