Thumbnail
 Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μέχρι το καλοκαίρι του 2012 τα χαρτονομίσματα που ήταν προς διάθεση στη χώρα μας έφταναν τα 48 δισεκατομμύρια ευρώ

Το ότι το σύστημα περιστρέφεται γύρω από τις τράπεζες αποκαλύπτεται κι από το δημοσίευμα της «Daily Mail», σύμφωνα με το οποίο από τον Ιούνιο του 2011, με κορύφωση πριν από τις διπλές κάλπες του 2012, κατέφταναν προς ενίσχυσή των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δισεκατομμύρια ευρώ με μυστικές πτήσεις στρατιωτικών κι εμπορικών αεροπλάνων. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μέχρι το καλοκαίρι του 2012 τα χαρτονομίσματα που ήταν προς διάθεση στη χώρα μας έφταναν τα 48 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τουλάχιστον δέκα δισεκατομμύρια είχαν παραδοθεί με μυστικές αερογέφυρες, με κατάληξη την Αθήνα και τη Λάρνακα. Κι όλα αυτά με το σκεπτικό να μην καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες, από τις οποίες γινόταν εκείνο το διάστημα μεγάλη απόσυρση καταθέσεων. Ύστερα από την «προσγείωση» των χρημάτων, εκατοντάδες πλοία μετέφεραν τα χαρτονομίσματα σε όλη την ηπειρωτική χώρα και στα ελληνικά νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αναπτυγμένες οικονομίες έχουν μετρητά σε αξία κυκλοφορίας μεταξύ 4% και 7 % του ΑΕΠ. Το 2009 στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 8,2 % κι έως το 2012 είχε φτάσει το 24,8%. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Daily Mail», είχε εξηγήσει πως αν η ζήτηση για χαρτονομίσματα δεν είχε επιτευχθεί, η εντύπωση που θα είχε δημιουργηθεί θα ήταν πως οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να εξοφλήσουν τους καταθέτες.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της «Daily Mail».

koutipandoras.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekav-asthenoforo.jpg
Ανείπωτη τραγωδία στον Μυλοπόταμο: Τον βρήκε νεκρό η σύζυγος του μέσα στο σπίτι τους
Ανείπωτη τραγωδία τη Μεγάλη Παρασκευή στον Μυλοπόταμο – Νεκρός 51χρονος μέσα στο σπίτι του
Ανείπωτη τραγωδία στον Μυλοπόταμο: Τον βρήκε νεκρό η σύζυγος του μέσα στο σπίτι τους
megaro_maximou.jpg
Ποιους κοροϊδεύετε βρε λωποδύτες;
Ώστε έτσι κύριε Στουρνάρα! Δεν συμφωνείς να αρχίσουν να δίνονται πάλι τα δώρα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημοσίου!
Ποιους κοροϊδεύετε βρε λωποδύτες;
Άστεγοι στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: «Το Πάσχα νιώθω μεγαλύτερη μοναξιά» - Άστεγοι αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό
Μέσα στη σιωπή της Μεγάλης Εβδομάδας, οι άστεγοι της Θεσσαλονίκης αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό
Θεσσαλονίκη: «Το Πάσχα νιώθω μεγαλύτερη μοναξιά» - Άστεγοι αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό