Η Μαρία Δεναξά κατάφερε με τη βοήθεια των Γάλλων συναδέλφων της να υποβάλλει το ερώτημά της μετά την κοινή συνέντευξη τύπου Ολάντ Μέρκελ για την Ελλάδα
Μια πολύ ωραία δημοσιογραφική ιστορία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου των Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, όταν η Ελληνίδα δημοσιογράφος Mαρία Δεναξά κατάφερε να κάνει την ερώτησή της, παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από το πρωτόκολλο.
Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με τους κανόνες της συνέντευξης τύπου και παρά το γεγονός πως το θέμα ήταν η Ελλάδα, μόνο Γερμανοί και Γάλλοι δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν από δύο ερωτήματα. Τότε, οι Γάλλοι συνάδελφοι της Μαρίας Δεναξά, προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν τη δεύτερη ερώτησή τους στην Ελληνίδα που υπέβαλε έτσι το ερώτημά της, έναν στην Καγκελάριο και ένα στον Γάλλο Πρόεδρο.
Η δημοσιογράφος του MEGA ευχαρίστησε με ένα συγκινητικό tweet τους Γάλλους συναδέλφους της, γράφοντας: "Ευχαριστώ τους Γάλλους συναδέλφους μου που μου επέτρεψαν να υποβάλω την ερώτησή μου στη θέση τους στους Μέρκελ και Ολάντ".
Merci à mes collègues français qui m ont permis de poser une question à leur place à #Merkel et #Hollande #France #Europe #Grece #Grexit
— Maria Denaxa (@mdenaxa) February 20, 2015
Η ίδια η δημοσιογράφος μίλησε για την κίνηση αλληλεγγύης των Γάλλων δημοσιογράφων στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, περιγράφοντας πως ο Γάλλος Πρόεδρος πάγωσε όταν την άκουσε να του απευθύνει ερώτηση. Συμπλήρωσε πως ο Ολάντ απέφυγε να την κοιτάζει στα μάτια όσο της απαντούσε, σε αντίθεση με την Άνγκελα Μέρκελ που απαντούσε με το βλέμμα ευθέως προς την Ελληνίδα δημοσιογράφο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ