mitsotakis
Dimitris Kapantais / SOOC
Σήμερα η δήλωση του πρωθυπουργού για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση απαντά θετικά τόσο στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών όσο και στην εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ο Γιάννη Οικονόμου υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί στο πλαίσιο της θεσμικής νομιμότητας και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «πρακτικές μαφίας» και «κοινούς εκβιαστές».

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, όπως κάθε κατηγορούμενος».

«Βολές» Ανδρουλάκη

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για χυδαίες διαρροές στο δημόσιο διάλογο, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δημοσίευσε ηχητικό με δηλώσεις του Νίκου Ρωμανού, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα με δημόσια δήλωσή του θα δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν γνώριζε έγκαιρα για το επίμαχο ζήτημα, αλλά και να δηλώσει πρόθυμος να αναλάβει τις θεσμικές πρωτοβουλίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
22_12_17disprosita.jpeg
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές
Αυξήσεις και νέα δεδομένα στους μισθούς για όσους υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές