Άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την τραγωδία των Τεμπών, στη συνταγματική αναθεώρηση.
Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αύξηση της ασφάλειας στη λειτουργία των σιδηροδρόμων, αλλά και γενικότερα του εκσυγχρονισμού του κράτους, είπε ότι θα προτείνει στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων να αποτελέσει συνταγματική πρόνοια, ώστε «να δούμε τη θέση των κομμάτων που αντιδρούν σε κάθε αλλαγή που επιβραβεύει τους ικανούς και τους συνεπείς».
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι δεν έχουν περάσει καν τρία χρόνια από τότε που ο Μάκης Βορίδης, τότε υπουργός Εσωτερικών, έφερνε τον νόμο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, με στόχο, όπως έλεγε, «τη διαρκή βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από την ανάδειξη και αξιοποίηση των ιδιαίτερων δυνατοτήτων τους, αλλά και τον εντοπισμό των αδυναμιών τους, προκειμένου αυτές να καλύπτονται μέσα από επιμορφωτικά προγράμματα».
Μάλιστα, ο συγκεκριμένος νόμος εφαρμόστηκε κανονικά, παρά κάποιες αντιδράσεις. Το σημειώνουμε κυρίως ως απορία: Γιατί θα πρέπει η αξιολόγηση να αποτελέσει συνταγματική πρόνοια; Εκτός κι αν, όπως λένε κάποιες «κακές γλώσσες» (τις οποίες δεν υιοθετούμε…), η πρωτοβουλία αυτή συνδέεται με την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο.
Πηγή: Εφημερίδα «Το Ποντίκι»
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ