Thumbnail
Συνεχής Ενημέρωση

Το Μαξίμου δήλωσε πως: "Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται".

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. 

Το Μαξίμου αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει. 

"Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται" τονίζει το Μαξίμου
 

O Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μετά το τέλος του eurogroup δήλωσε πως ζήτησε νέο κείμενο στη λογική εκείνου που "κατέβασε" ο Μοσκοβισί και συμφωνία εντός δύο ημερών. 

Αποκάλυψε πως πριν το Eurogroup είχε συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος του παρουσίασε ένα ανακοινωθέν, που όπως είπε ο έλληνας υπουργός θα ήθελε πολύ να υπογράψει και τόνισε ότι υτό το ανακοινωθέν λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup αποσύρθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και αντικαταστάθηκε με ένα κείμενο, που όπως είπε, μας πήγαινε πίσω!

Ο κ. Βαρουφάκης σε αντίθεση με τους δανειστές, εμφανίστηκε αισιόδοξος και σίγουρος πως στο τέλος θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γοβ
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου  τόνισε ότι σχεδιάζεται να απλοποιηθούν και περισσότερο πολύπλοκες διαδικασίες, όπως η...
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό