Υλικά
Για τους ρεβυθοκεφτέδες:
250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα για 12 ώρες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σαλάτα:
1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε κυβάκια
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμός από 1 λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για τους ρεβυθοκεφτέδες:
Βράζονται τα μουλιασμένα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίζονται και πολτοποιούνται (είτε στο μπλέντερ είτε με πιρούνι).
Σε ένα μπολ, αναμειγνύονται ο πουρές ρεβιθιών με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλεύρι, το κύμινο και τα μπαχαρικά.
Πλάθονται μικροί κεφτέδες από το μείγμα.
Σε ζεστό ελαιόλαδο, τηγανίζονται οι ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Τοποθετούνται σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Για τη σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζονται όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα μυρωδικά.
Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύονται το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι για το dressing.
Το dressing προστίθεται στη σαλάτα και ανακατεύεται καλά.
Σερβίρισμα:
Οι ρεβυθοκεφτέδες σερβίρονται ζεστοί, συνοδευόμενοι από τη δροσερή σαλάτα λαχανικών. Πρόκειται για ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό πιάτο, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ