Thumbnail
Ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές

Σε συναγερμό έχει θέσει τις υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας η απόφαση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Καρκάνα, να κλείσει το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις του Ακραιφνίου στο Δήμο Ορχομενού, λόγω ασθένειας των 45 από τους 60 συνολικά μαθητές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του tvstar.gr, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι υψηλός πυρετός , εμετοί, τάση για εμετό και λιποθυμία, πόνο στην κοιλιά και τα κόκκαλα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ηλικιωμένοι στην περιοχή έχουν τα ίδια συμπτώματα.

Άμεσα στο Ακραίφνιο βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος υγείας της ΠΕΒ προκειμένου δείγματα νερού να σταλούν για ανάλυση ώστε να αποσαφηνιστεί αν ευθύνεται το νερό για το επιδημιολογικό περιστατικό.

Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας ολοκλήρωσαν τη δειγματοληψία σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του χωριού.

Τα δείγματα θα σταλούν στο χημείο της Λιβαδειάς απ όπου και αναμένονται σύντομα τα αποτελέσματα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί αρμοδίως και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Βοιωτίας, Ιωάννης Παναγιώτου όπως ανέφερε στο LamiaReport, περιμένει από τους ειδικούς να αξιολογήσουν την κατάσταση και να δώσει το πράσινο φως να λειτουργήσει ξανά το σχολείο. Αν και από το ΚΕΕΛΠΝΟ θεώρησαν υπερβολική την ανησυχία τους, ωστόσο κι από την πλευρά της εκπαίδευσης δεν έχει κανέναν νόημα να παραμένει το σχολείο ανοιχτό χωρίς να έχει μαθητές, αφού είναι όλοι με πυρετό.

Έτσι για το αν λειτουργήσει ή όχι την Τρίτη 27 Μαρτίου το σχολείο στο Ακραίφνιο, θα επαναξιολογηθεί σε σχέση και με τα ευρήματα της Επιτροπής και την κατάσταση της υγείας των μαθητών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα