Thumbnail
ΕΟΠΠΕΠ

                Επιτέλους ρυθμίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ

Εκδόθηκε Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νικόλαου Φίλη με την οποία ρυθμίζονται μετά από χρόνια παγίωση του ζητήματος, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ (ΥΑ Φ12/29247/Δ4 ΦΕΚ Β’ 513/29-02-2016) θέτοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων αποφοίτων.

Συγκεκριμένα, ρυθμίζεται πλέον η αντιστοιχία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων τίτλων ειδικοτήτων ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. με τα επαγγελματικά δικαιώματα κατόχων αντίστοιχων τίτλων ειδικοτήτων ΤΕΕ Β’ ή Α’ κύκλου σπουδών.  Εξασφαλίζεται έτσι στους αποφοίτους η ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας και η πρόσβαση στις ευκαιρίες απασχόλησης στην ειδικότητά τους.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανταποκρίθηκε άμεσα στην εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), του αρμοδίου δηλαδή φορέα για τον καθορισμό και την απόδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων προσόντων που αποκτώνται στο πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, και έδωσε λύση στο πρόβλημα των αποφοίτων ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. 
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις ειδικότητες και τις αντιστοιχίες θα βρείτε στις ανακοινώσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. καθώς και στη σχετική ιστοσελίδα: http://www.eoppep.gr/index.php/el/work-rights/epaggelmatika_dikaiomata.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Aix-Marseille
Επιστημονικό Άσυλο από πανεπιστήμιο στη Γαλλία: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο
Επιστημονικό Άσυλο «Αλά Γαλλικά»: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο από την καταστολή Τραμπ
Επιστημονικό Άσυλο από πανεπιστήμιο στη Γαλλία: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο