Αξιολόγηση: 23 σχολεία συμμετέχουν στην απεργία-αποχή
Αυξάνονται τα σχολεία που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη»

Αυξάνονται τα σχολεία που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη».

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι 9 δημοτικά σχολεία και 14 νηπιαγωγεία έχουν ανακοινώσει στον Σύλλογο την απόφασή τους για συμμετοχή στην απεργία-αποχή, ενώ πολλά άλλα σχολεία βρίσκονται στην τελική φάση συγκέντρωσης των υπογραφών.

Επιπλέον, ο Σύλλογος δίνει οδηγίες για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών:

«Να  προσέλθουν άμεσα στα  σχολεία  τους  και  να  υπογράψουν  τη  δήλωση  της  ΔΟΕ  για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Για όσους είναι μακριά υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν ατομικά σκαναρισμένη τη δήλωση με την υπογραφή τους στο mail του σχολείου κι έτσι να συμπεριληφθούν στη συλλογική δήλωση».

«Σε  περίπτωση που κληθούν να  συμμετάσχουν  σε ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων  με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή και να αποχωρήσουν» προσθέτει.

Τέλος, ζητά από τους εκπαιδευτικούς να καταγγείλουν στο  Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»:                                

Πολύ Αισιόδοξα τα μηνύματα! Οι αποφάσεις είναι ομόφωνες ή σχεδόν ομόφωνες υπέρ της Απεργίας – Αποχής από την Αξιολόγηση!

9 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ 14 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΗΔΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ! ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ!

Συνάδελφοι,

παρά τον αναγκαστικό εγκλεισμό, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία έκαναν υπόθεση δική τους τη στήριξη της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση και μέχρι τώρα έστειλαν ήδη στον Σύλλογο 23 σχολικές μονάδες και πολλές ακόμα είναι στην τελική φάση συγκέντρωσης των υπογραφών.

Σε κανένα σχολείο του Συλλόγου μας δεν κλήθηκαν οι συνάδελφοι σε ειδική συνεδρίαση, σε όλα η απόφαση πάρθηκε από τα πριν με ενημέρωση-συζήτηση και καθολική υπογραφή της Δήλωσης.

 Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους :

Να  προσέλθουν άμεσα στα  σχολεία  τους  και  να  υπογράψουν  τη  δήλωση  της  ΔΟΕ  για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Για όσους είναι μακριά υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν ατομικά σκαναρισμένη τη δήλωση με την υπογραφή τους στο mail του σχολείου κι έτσι να συμπεριληφθούν στη συλλογική δήλωση. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων ο  Σύλλογος Διδασκόντων δε  συγκαλείται σε ειδική συνεδρίαση γιατί δεν υπάρχει απαρτία.  Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα  σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς συνάδελφοι, απαντάμε επιθετικά. Δε χάνουμε χρόνο.

Σε  περίπτωση που κληθούν να  συμμετάσχουν  σε ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων  με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή και να αποχωρήσουν.

Να καταγγείλουν στο  Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης,  από  όπου κι  αν προέρχεται, η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή  της  ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων.  Επιχειρήματα του τύπου: «δεν είμαστε κατοχυρωμένοι…», «είναι νόμος και οφείλουμε  ως δημόσιοι υπάλληλοι να υπακούμε»  κι άλλα παρόμοια, είναι εκ του πονηρού και θα καταγγελθούν. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους δεν τους εφαρμόσαμε (κάμερες, Υ.Α. για ωράριο Νηπιαγωγών, τηλεαπουσίες…)

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ,                                                                   

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Στέλνουμε την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων στον Σύλλογό μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites foitites
Απεργία 9 Απριλίου: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στους δρόμους – «Ζούμε Τέμπη καθημερινά»
Απεργία 9 Απριλίου: Διαδηλώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί - Δυναμική συμμετοχή όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην πανελλαδική απεργία
Απεργία 9 Απριλίου: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στους δρόμους – «Ζούμε Τέμπη καθημερινά»
xionias k asty
Παγετός, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και επιστροφή της Άνοιξης την Κυριακή των Βαΐων
Παρά τη χειμωνιάτικη «ανάπαυλα», η Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται ανοιξιάτικη, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 20°C από τις αρχές της. Ο καιρός...
Παγετός, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και επιστροφή της Άνοιξης την Κυριακή των Βαΐων
antigrafi
Αυτές τις 2 λέξεις μόνο οι γνώστες γράφουν αλάνθαστα. Εσείς;
Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και πολυδιάστατη, αλλά μερικές φορές οι ομοιοκαταληξίες ή η παρόμοια εκφορά λέξεων μπορεί να δημιουργήσουν σύγχυση...
Αυτές τις 2 λέξεις μόνο οι γνώστες γράφουν αλάνθαστα. Εσείς;