Ζέττα Μακρή - ΣΚΑΪ
«Στον πάγο» η συζήτηση για τα σχολεία - Με προτεραιότητα τα εμβόλια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Ειδικής Αγωγής - Καμία περαιτέρω μείωση στις Πανελλαδικές

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αποτρέπουν οποιαδήποτε συζήτηση για «χαλάρωση» των μέτρων και άνοιγμα των σχολείων, ενώ, αντιθέτως, εξετάζονται μέτρα για αυστηροποίηση των περιορισμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή παραδέχθηκε πως «δεν έχουμε εικόνα πότε θα ανοίξουν τα σχολεία», καθώς το υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση των ειδικών.

Μικρότερη από ένα μήνα η ενδεχόμενη παράταση σχολικού έτους

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως είναι εξαιρετικά πιθανό να δοθεί παράταση στο σχολικό έτος. Σε κάθε περίπτωση, η παράταση αυτή δεν θα ξεπερνάει τον ένα μήνα και θα δοθεί τον Ιούνιο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο περικοπής των αδειών του Πάσχα.

Οι αποφάσεις σχετικά με την αναδιοργάνωση της σχολικής χρονιάς θα ληφθούν όταν ανοίξουν τα σχολεία και συμπλήρωσε πως η σχετική ενημέρωση θα γίνει έγκαιρα.

Καμία περαιτέρω μείωση στις Πανελλαδικές

Παράλληλα, η υπουργός υπενθύμισε πως το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε έγκαιρα τη μείωση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο περεταίρω μείωσης.

Προσέθεσε πως το ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας για τη Γ΄ Λυκείου είναι αυξημένο και διαβεβαίωσε πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν στην ώρα τους.

Προτεραιότητα της Ειδικής Αγωγής για την Ειδική Αγωγή

Τέλος, η υφυπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα ειδικά σχολεία έμειναν ανοικτά, λόγω των ιδιαίτερων μαθησιακών αναγκών των μαθητών και της δυσκολίας που θα δημιουργούσε στις οικογένειες η απόφαση να μείνουν κλειστά.

Συμπλήρωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, καθώς και στους μαθητές ειδικών σχολείων άνω των 16 ετών, με συναίνεση γονέα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οιλ
Γονείς Κερατσίνι: Σύσκεψη σχετικά με τις νέες αδειοδοτήσεις στην Oil One στη Δραπετσώνα
“Δεν θα επιτρέψουμε να μην έχουμε οξυγόνο να αναπνεύσουμε εμείς και τα παιδιά μας για τα κέρδη των λίγων”
Γονείς Κερατσίνι: Σύσκεψη σχετικά με τις νέες αδειοδοτήσεις στην Oil One στη Δραπετσώνα
alkool_2.jpg
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες λόγω υπερκατανάλωσης αλκόολ- Μία σύλληψη
Στο νοσοκομείο κατέληξαν τα ξημερώματα δύο 16χρονες, μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες λόγω υπερκατανάλωσης αλκόολ- Μία σύλληψη
diadilosi_tempi
Σώπα, μη μιλάς
Είναι έγκλημα επειδή την επόμενη μέρα σκοτώσατε για δεύτερη φορά τα παιδιά
Σώπα, μη μιλάς