Υπουργείο Παιδείας: Παράταση άσκησης καθηκόντων Διευθυντών-Υπoδιευθυντών σχολικών μονάδων
Παρατείνεται η άσκηση καθηκόντων Διευθυντών, Προϊσταμένων και Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) και υπευθύνων τομέων των Ε.Κ. και η θητεία των υπηρετούντων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δυο διατάξεις με τις οποίες παρατείνεται η άσκηση καθηκόντων Διευθυντών, Προϊσταμένων και Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) και υπευθύνων τομέων των Ε.Κ. και η θητεία των υπηρετούντων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, περιέχονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις“, το οποίο κατατέθηκε για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Α. Στο άρθρο 373 του ν/σ, περιέχεται ρύθμιση με την οποία παρατείνεται η άσκηση καθηκόντων διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) και υπευθύνων τομέων των Ε.Κ. οι οποίοι είτε υπηρετούν με θητεία κατά παράταση το σχολικό έτος 2021-2022, είτε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021 – 2022 υπηρέτησαν ή υπηρετούν κατ’ αναπλήρωση ως διευθυντές, προϊστάμενοι και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), καθώς και ως υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ..

Τέλος προβλέπεται ότι η πλήρωση κενών ή κενούμενων θέσεων διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), των υπευθύνων τομέων των Ε.Κ. μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών κατά τις διατάξεις του ν. 4823/2021 λαμβάνει χώρα με αναπλήρωση.

Β. Στο άρθρο 375 του ν/σ, περιέχεται ρύθμιση με την οποία παρατείνεται η θητείας των υπηρετούντων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς και της άσκησης καθηκόντων όσων κληθούν να αναλάβουν και ασκήσουν καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, π.χ. επί παραίτησης από την υπηρεσία κάποιου των ήδη υπηρετούντων, έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β’ του Μέρους Β’ του ν. 4823/2021 (Α’ 136).

Αρθρο 373 Παράταση άσκησης καθηκόντων των διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων και των υπευθύνων τομέων των Εργαστηριακών Κέντρων και ρύθμιση συναφών θεμάτων

1. Διευθυντές, προϊστάμενοι και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), καθώς και υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ., οι οποίοι υπηρετούν το σχολικό έτος 2021-2022, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β΄ του Μέρους Β’, περί της επιλογής των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του ν. 4823/2021 (Α’ 136).

2. Μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν με οργανική θέση στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021 – 2022 υπηρέτησαν ή υπηρετούν κατ’ αναπλήρωση ως διευθυντές, προϊστάμενοι και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς και ως υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ, διατηρούν τη θέση ή ιδιότητά τους αυτή και εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β΄ του Μέρους Β΄ του ν. 4823/2021, ακόμη και αν θεωρηθεί ότι η υπηρεσία τους στις προαναφερόμενες θέσεις ή υπό τις προαναφερόμενες ιδιότητες έχει λήξει με τη λήξη του διδακτικού έτους 2021 – 2022.

3. Μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β΄ του Μέρους Β΄ του ν. 4823/2021, κενές ή κενούμενες θέσεις διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς και υπεύθυνων τομέων των Ε.Κ. πληρούνται με αναπλήρωση κατά τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο Ε’ του άρθρου 11, περί αναπλήρωσης, του ν. 1566/1985 (Α’ 167). Στην περίπτωση αυτή, εφόσον αναπληρωτές ορίζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με οργανική θέση στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, η αναπλήρωση διαρκεί μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β΄ του Μέρους Β΄ του ν. 4823/2021.

Αρθρο 375 Παράταση της θητείας και άσκησης καθηκόντων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, των οποίων η θητεία λήγει στις 31.7.2022, ή όσοι ορισθούν να αναλάβουν και ασκήσουν καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β’ του Μέρους Β’ του ν. 4823/2021 (Α’ 136), περί της επιλογής των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutikoi_diokseis_dide_peirai
Κείμενο αλληλεγγύης 300 πανεπιστημιακών στις/στους απεργούς εκπαιδευτικούς που διώκονται
Εκφράζουν την πεποίθηση ότι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται στήριξη στην προσπάθειά τους για τη μόρφωση των παιδιών και όχι αυταρχική αντιμετώπιση από...
Κείμενο αλληλεγγύης 300 πανεπιστημιακών στις/στους απεργούς εκπαιδευτικούς που διώκονται
teacher
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η επόμενη μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές
Υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1η Μαρτίου
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η επόμενη μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές
agora ergasias
Στον πάτο της Ευρώπης οι Έλληνες νέοι με πτυχίο: Δεν βρίσκουν θέσεις εργασίας
Μόνο οι απόφοιτοι Λυκείου, μπορούν πιο εύκολα να βρουν δουλειά στην Ελλάδα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη
Στον πάτο της Ευρώπης οι Έλληνες νέοι με πτυχίο: Δεν βρίσκουν θέσεις εργασίας