Τράπεζα Θεμάτων: Στο ερωτηματολόγιο του ΙΕΠ για τη βελτίωσή της συμμετείχε...όποιος νά'ναι;
Στη Βουλή οι πλημμελείς συνθήκες οργάνωσης της έρευνας του ΙΕΠ για την Τράπεζα Θεμάτων

Ερωτηματολόγιο στο οποίο  δεν υπήρχαν φίλτρα εισαγωγής (κωδικοί ή ό,τι άλλο θα εξασφάλιζε ότι αυτός που συμμετέχει στην έρευνα θα ανήκε στην ομάδα στόχο) οργάνωσε το ΙΕΠ για να αξιολογήσει την πρώτη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων!

Αποτέλεσμα αυτής της πλημμέλειας ήταν ότι όποιος ήθελε μπορούσε να συμπληρώσει απαντήσεις στα ερωτήματα της έρευνας, όσες φορές ήθελε (και μάλιστα από τον ίδιο υπολογιστή).

Αυτό υποστηρίζει η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Σοφία-Χάϊδω Ασημακοπούλου που έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.

Η ερώτηση

Κυρία Υπουργέ,

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2021-22, το “ΙΕΠ” κάλεσε τους εκπαιδευτικούς που κατά την διάρκεια του ανωτέρω σχολικού έτους δίδαξαν στην Α ́ ή/και στην Β ́ τάξη Λυκείου, να συμμετάσχουν στη συμπλήρωση ερωτηματολογίου με στόχο: «την λήψη ανατροφοδότησης από την εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου το ΙΕΠ να προβεί στις αναγκαίες βελτιωτικές παρεμβάσεις και στον ακριβέστερο και ποιοτικότερο σχεδιασμό, ενόψει και της επέκτασης, από το σχολικό έτος 2022-2023, της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων στη Γ ́ Λυκείου» αλλά και να επιτρέψει στο «ΙΕΠ»: «ουσιαστικές παρεμβάσεις με στόχο την ουσιαστική και ποιοτική βελτίωση της Τ.Θ.Δ.Δ. ως εκπαιδευτικού εργαλείου», σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Όμως, προς μεγάλη μας έκπληξη, παρατηρήσαμε ότι, στο σχετικό ερωτηματολόγιο δεν υπήρχαν φίλτρα εισαγωγής (κωδικοί ή ό,τι άλλο θα εξασφάλιζε ότι αυτός που συμμετέχει στην έρευνα θα ανήκε στην ομάδα στόχο). Δηλαδή, όποιος ήθελε μπορούσε να συμπληρώσει απαντήσεις στα ερωτήματα της έρευνας, όσες φορές ήθελε (και μάλιστα από τον ίδιο υπολογιστή).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, «Σχετικά με την έρευνα για την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας από το “ΙΕΠ”» Ερωτάται η κ. Υπουργός :

1. Υπό τις παραπάνω περιγραφόμενες πλημμελείς συνθήκες οργάνωσης, πώς εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα της ως άνω έρευνας;

2. Είναι ο ανωτέρω περιγραφόμενος ο ενδεδειγμένος επιστημονικός τρόπος για να εξαχθούν αξιόλογα συμπεράσματα και να σχεδιαστούν βελτιωτικές παρεμβάσεις προς κατάρτιση της Τράπεζας Θεμάτων στην Γ ́ Λυκείου;

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικός εκφοβισμός: Το νέο μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/01

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ητφ
Δακρύρροια: Αιτίες και σύγχρονες θεραπείες για την αντιμετώπισή της
Η δακρύρροια μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική, καθώς θολώνει την όραση, ενώ οι ασθενείς χρειάζεται να σκουπίζουν τα μάτια τους, σε ορισμένες...
Δακρύρροια: Αιτίες και σύγχρονες θεραπείες για την αντιμετώπισή της