zoras
Δηλώσεις του γενικού γραμματέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΑ: Οι καταληψίες δεν το κάνουν για να κλείσουν μια πόρτα να μη μπει ο πρύτανης. Το κάνουν για να δημιουργήσουν μια αναστάτωση ευρύτερη

«Τεχνολογικά είναι μία αρκετά προηγμένη λύση, δηλαδή έχουμε τη δυνατότητα σήμερα και με μελέτες που έχουν γίνει και από διάφορα πανεπιστήμια να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή και περίπου ίδια αποτελέσματα με τις δια ζώσης εξετάσεις» σημείωσε ο Οδυσσέας Ζώρας, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, υπεύθυνος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μιλώνταςστο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο για τις τηλε-εξετάσεις και το αδιάβλητο της διαδικασίας, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση των Πρυτάνεων για διεξαγωγή των εξετάσεων του ακαδημαϊκού εξαμήνου, μέσω της ψηφιακής οδού.

«Είναι ένα μέτρο για εξετάσεις που προβλέπεται. Οι Αμερικάνοι και προηγμένα πανεπιστήμια στην Ευρώπη κάνουν εξετάσεις με ανοιχτά βιβλία. (…) Είναι ένα μέτρο το οποίο ισχύει, προβλέπεται από τον τελευταίο νόμο που έγινε για την Παιδεία, προβλέπεται μάλιστα να εφαρμόζεται και με πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες. Δηλαδή με το που γίνεται μια κατάληψη γυρνάμε τον διακόπτη σε εξ αποστάσεως εξέταση και έτσι θα προχωρήσουμε», προσέθεσε.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτές είναι καταστάσεις εκτός κανονικής ρουτίνας των πανεπιστημίων. Οι καταλήψεις, κατά τη γνώμη μου, πέραν του ότι είναι παράνομες ενέργειες και αισθητικά δεν είναι ωραίες και παρωχημένες σαν τρόπος αντίδρασης και παλιομοδίτικες. (…) Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που έχουμε καταλήψεις πια, όπως είμαστε και η μόνη χώρα στον κόσμο όπου έχουμε άλλες πολιτικές μοναδικότητες, για να μην είμαι τόσο συγκεκριμένος όσο θα έπρεπε. Αλλά όταν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση έκρυθμη και το υπουργείο περιμένει να δει πώς θα αντιδράσουν τα πανεπιστήμια, τα πανεπιστήμια θέλουν μια υποστήριξη από το υπουργείο την οποία έχουν επί 24ώρου βάσεως. Εχτές είχαμε μια Σύνοδο Πρυτάνεων, πήγε πάρα πολύ καλά, ομοφωνία, ομοθυμία και ξεκινάνε τα μαθήματα μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, ξεκινάνε τη διαδικτυακή εξέταση. Και μάλιστα είδα ότι μερικά τμήματα σήμερα σταματάνε τις καταλήψεις τους. Οι καταληψίες δεν το κάνουν για να κλείσουν μια πόρτα να μη μπει ο πρύτανης. Το κάνουν για να δημιουργήσουν μια αναστάτωση ευρύτερη, που αυτή η αναστάτωση ευρύτερη δεν θα γίνει τώρα, διότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώρας.

«Η πιο ορθολογική λύση είναι να σταματήσουν οι έξωθεν παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια, γιατί είδαμε και στις καταλήψεις αλλά και στα συλλαλητήρια πολλά εξωφοιτητικά στελέχη να συμμετέχουν. Ο ακαδημαϊκός, ο καθηγητής, ο φοιτητής και η οικογένεια του δεν θέλουν τίποτα παραπάνω από ένα ήρεμο περιβάλλον για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό θέλουν, αυτό πρέπει να πετύχουμε και αυτό θα πετύχουμε με κάθε θυσία» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Ζώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ποντος
Χαλβά Ματέν: Ένα χωριό με οικογένειες που μιλούσαν ποντιακά και έφτιαξαν τη ζωή τους κοντά στο μεταλλείο χαλκού
Ο οικισμός υπαγόταν στη μητρόπολη Χαλδίας και Χερροιάνων
Χαλβά Ματέν: Ένα χωριό με οικογένειες που μιλούσαν ποντιακά και έφτιαξαν τη ζωή τους κοντά στο μεταλλείο χαλκού