ekpaideytikoi_apognosi
Οι εντολές συγχώνευσης τμημάτων οδηγούν στοίβαγμα μαθητών και σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται περισσότεροι από 80 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στη Λάρισα, μετά την απόφαση να συγχωνευτούν τμήματα που έχουν λιγότερους από 25 μαθητές. Αυτό ουσιαστικά, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, οδηγεί χωρίς… σχολείο δεκάδες εκπαιδευτικούς, ενώ αφήνει και 50 κενές αίθουσες διδασκαλίας.

Το πρόβλημα που δημιουργείται, σημειώνουν, είναι μεγάλο τόσο για τους μαθητές που καλούνται να κάνουν μάθημα σε πολυμελή τμήματα με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα της εκπαίδευσής τους, αλλά και για τους δασκάλους. Οι τελευταίοι, κινδυνεύουν να δουν τον επαγγελματικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό να τινάζεται στον αέρα καθώς εάν παραμείνουν χωρίς σχολείο, τότε μπορεί να μετακινηθούν όχι μόνο οπουδήποτε στη Θεσσαλία, αλλά υπό προϋποθέσεις, σε όλη τη χώρα!

Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, εξήγησε πως πρόκειται για μία απόφαση χωρίς λογική η οποία προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στο σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. «Δε μπορεί να μιλάμε για ανάγκη ποιοτικότερης εκπαίδευσης και την ίδια ώρα να δημιουργούμε πολυμελή τμήματα» εξηγεί, ενώ προσθέτει πως «η απόφαση αυτή που δημιουργεί υπερπληθή τμήματα στο νομό Λάρισας, στερείται λογικής γιατί στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υπάρχουν πάνω από 80 υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί και πάνω από 50 κενές αίθουσες διδασκαλίας.

 

Καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας να πάρει πίσω την απόφαση και αντί αυτού να προχωρήσει στο «σπάσιμο» τμημάτων με 24 και 25 μαθητές, γιατί εκείνο που προέχει είναι να προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές μας. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα ζητώντας αρχικά να ανακληθεί η απόφαση και παράλληλα διεκδικούμε τη μείωση της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό και συγκεκριμένα 15 μαθητές στα νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου και συνολικά 20 μαθητές στο δημοτικό, στις υπόλοιπες τάξεις».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο αριθμός των δασκάλων χωρίς σχολείο αναμένεται να αυξηθεί, ίσως και στους 100, καθώς κάθε χρόνο έρχονται στη Λάρισα εκπαιδευτικοί λόγω συνυπηρέτησης, εκλογής σε αυτοδιοικητικό αξίωμα κ.α.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαισ
«Ενεργός Πολίτης»: Η νέα επικοινωνιακή φούσκα για να γεμίσουν οι εκπαιδευτικοί με γραφειοκρατία και... ατομική ευθύνη
Η κυβέρνηση αποφάσισε να γεμίσει τις σχολικές αίθουσες με «δραστηριότητες ενεργού πολίτη» και να τις υποβάλει σε αμέτρητες καταχωρήσεις και...
«Ενεργός Πολίτης»: Η νέα επικοινωνιακή φούσκα για να γεμίσουν οι εκπαιδευτικοί με γραφειοκρατία και... ατομική ευθύνη
kathigitis-pavlos-peppas-upatras
Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλος Πέππας
«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν τη λύπη που νιώθουμε για την απώλεια του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλου Πέππα».
Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλος Πέππας