mathitis
“Στην περίπτωση του δικού μου του παιδιού, όπως και κάθε παιδιού, που είναι διαβητικό και πάει στο Δημοτικό Σχολείο, η ινσουλίνη που του κάνεις πρέπει να μετριέται για να έχεις εικόνα. Γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή το παιδί μπορεί να πέσει σε υπογλυκαιμία λόγω του ότι μπορεί να κάνει π.χ. γυμναστική. Υπάρχει ο κίνδυνος το παιδί να πέσει σε κώμα εάν δεν παρακολουθείται. Απαγορεύεται να έχει για πάρα πολλές ώρες πολύ υψηλά ζάχαρα, υπάρχει ο κίνδυνος να πάθει ζημιά το συκώτι ή τύφλωση. Και μετά πλέον δεν έχεις το περιθώριο να κάνεις ινσουλίνη, για να διορθώσεις την κατάσταση.”

Και τώρα ΤΙ; Αυτό το ερώτημα βασανίζει έναν Ρεθυμνιώτη πατέρα που αγωνιά από την στιγμή που του ανέφεραν ότι φέτος δεν υπάρχει νοσηλεύτρια στο Δημοτικό Σχολείο, όπου πηγαίνει το παιδί του με διαβητικό ιστορικό. 

Ο ίδιος μέσα στην ανησυχία του αναγνωρίζει την πολύ σοβαρή κατάσταση που δημιουργείται: “Θεωρώ υπερεπείγον σε ένα σχολείο 300 παιδιών να υπάρχει πάση θυσία νοσηλεύτρια για να προσέχει τα παιδιά”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως παραδέχεται και πέρυσι υπήρξε μια χρονική καθυστέρηση, αλλά μετά από λίγες ημέρες το πρόβλημα λύθηκε. Φέτος;  Συγκεκριμένα αναφέρει: “Και πέρσι καθυστερήσαν να ανοίξουν θέσεις και να καταφέρουν να δουν πώς θα το διαχειριστούν. Και τις πρώτες ημέρες έμεινε και το παιδί χωρίς νοσηλεύτρια. Την τελευταία φορά που είχε μείνει χωρίς νοσηλεύτρια ήταν στην Α’ Δημοτικού και δεν κράτησε παραπάνω από μήνα τότε. Τα τελευταία 2 με 3 χρόνια έχει νοσηλευτική κάλυψη από την αρχή. Αλλά φέτος μας είπαν ότι μετά την Παρασκευή θα μάθουμε…”

Όπως γράφει ο Παντελής Σπυριδάκης στο Daynight.gr η ενημέρωση του γονέα έγινε κατ’ ιδίαν και εμπιστευτικά, γεγονός που του το παραδέχτηκε και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια. Παίζει μεγάλο ρόλο σε ποια θέση στην λίστα είναι το σχολείο στο οποίο πηγαίνει το παιδί του.

Βέβαια ο Ρεθυμνιώτης πατέρας αιτιολογεί την αγωνία του και εξηγεί γιατί φοβάται τόσο πολύ: “Στην περίπτωση του δικού μου του παιδιού, όπως και κάθε παιδιού, που είναι διαβητικό και πάει στο Δημοτικό Σχολείο, η ινσουλίνη που του κάνεις πρέπει να μετριέται για να έχεις εικόνα. Γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή το παιδί μπορεί να πέσει σε υπογλυκαιμία λόγω του ότι μπορεί να κάνει π.χ. γυμναστική. Υπάρχει ο κίνδυνος το παιδί να πέσει σε κώμα εάν δεν παρακολουθείται. Απαγορεύεται να έχει για πάρα πολλές ώρες πολύ υψηλά ζάχαρα, υπάρχει ο κίνδυνος να πάθει ζημιά το συκώτι ή τύφλωση. Και μετά πλέον δεν έχεις το περιθώριο να κάνεις ινσουλίνη, για να διορθώσεις την κατάσταση.”

Είναι τελείως διαφορετικό να μην υπάρχει καθόλου νοσηλεύτρια και τελείως διαφορετικό να υπάρχει νοσηλεύτρια και μετά από επικοινωνία γονιών – δασκάλων να λείψει για λίγες μόνο ημέρες. “Πέρυσι για παράδειγμα που αρρώστησε η νοσηλεύτρια και έλειπε για κάποιες ημέρες η γυναίκα, μέσω συνεννόησης του γονέα με την δασκάλα, δόθηκε μια καθοδήγηση και έριχνε μια ματιά στο παιδί. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωμένη η δασκάλα να μπει σε τέτοια διαδικασία γιατί φοβάται μην κάνει κάποιο λάθος.”

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργείο παιδείας 2021
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ ανά κλάδο και δομή
Οι προσλήψεις 7.559 αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ ανά κλάδο και δομή και οι 321 στα ΚΕΔΑΣΥ της Αττικής
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ ανά κλάδο και δομή
NOSOKOMEIO
Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Tα ανθεκτικά μικρόβια έχουν κατακλύσει τα ελληνικά νοσοκομεία
Τα ελληνικά νοσοκομεία πλέον δεν είναι ασφαλή για τους ασθενείς, εξαιτίας της υψηλής συχνότητας λοιμώξεων από ανθεκτικά μικρόβια,
Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Tα ανθεκτικά μικρόβια έχουν κατακλύσει τα ελληνικά νοσοκομεία