Ψηφιακό βοηθό αποκτούν οι μαθητές στα μαθήματά τους με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει ένα σύστημα ατομικού chatbot, που θα βοηθάει κάθε μαθητή στη μελέτη και τις ασκήσεις των μαθημάτων.
«Στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε τον προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης για κάθε μαθήτρια και μαθητή, έτσι ώστε να δέχονται εξατομικευμένη στήριξη βασισμένη στις δικές τους ανάγκες, γνώσεις και δεξιότητες» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο «Digital economy forum 2024», που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).
Εξειδικεύοντας το σχέδιο, συνεργάτης του κ. Πιερρακάκη αποκάλυψε ότι ο προσωπικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης θα θέτει στον μαθητή ερωτήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας από όλα τα πεδία της διδακτέας ύλης σε κάθε μάθημα, και από τις απαντήσεις που θα λαμβάνει θα αξιολογεί το επίπεδο του μαθητή, θα τον συμβουλεύει εκεί που χωλαίνει και θα του υποδεικνύει ποια μέρη της ύλης πρέπει να επαναλάβει. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα ο προσωπικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης να βάζει τεστ στον μαθητή «του».
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2025 και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί μια διετία για να αποκτήσουν οι μαθητές τον προσωπικό βοηθό τους.
«Ηταν μεγάλη χαρά να βρεθούμε στο πάνελ του ΣΕΠΕ με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και να συζητήσουμε πάνω στο σχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη βελτίωση της ψηφιακής εκπαίδευσης και των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Εχοντας “χτίσει” τις ψηφιακές υπηρεσίες και εδραιώσει την εμπειρία ότι το κράτος μπορεί να λειτουργήσει ψηφιακά, ερχόμαστε να αξιοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος των πολιτών», είπε ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο στον νυν υπουργό.
Η Ερευνα του 2024 στη Μεγάλη Βρετανία
Ερευνα του 2024 στη Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε ότι παιδιά ηλικίας 13-18 ετών μπαίνουν πολύ συχνά σε πλατφόρμες Τ.Ν. για να συνομιλήσουν με ένα chatbot, να γράψουν ιστορίες, στίχους, ποιήματα, ακόμη και λογοτεχνία. Πρόκειται για έκθεση του National Literacy Trust (NLT), μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την εκπαίδευση και τον γραμματισμό των μαθητών, σύμφωνα με την οποία, από τα 15.000 παιδιά που ρωτήθηκαν συνολικά στην έρευνα, το 77,1% δήλωσε πως έχει χρησιμοποιήσει με κάποιο τρόπο εργαλεία Τ.Ν.: 1 στους 2 μαθητές δηλώνει ότι η Τ.Ν. τον τροφοδοτεί με ιδέες ή μαθαίνει νέες πληροφορίες. Εναν χρόνο πίσω, το 2023, στο ίδιο ερώτημα, οι ερευνητές κατέγραφαν ένα ποσοστό που έφτανε το 37%. Αντίστοιχα, από τους συνολικά 1.280 εκπαιδευτικούς των δημόσιων βρετανικών σχολείων που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, οι μισοί δήλωσαν πως τα αξιοποιούν εντός της σχολικής αίθουσας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ