ελεμ
Το θέμα της σύσκεψης, "Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας", αναδεικνύει την ανάγκη για πάλη κατά της πολιτικής που γεννά τα τραγικά γεγονότα όπως η τραγωδία στα Τέμπη, και τονίζει την ανάγκη για ενότητα και αγώνα ενάντια στο σύστημα

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να συμμετάσχουν στην πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνει η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Κυριακή 16 Μαρτίου, στις 12:00.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί η εκτίμηση της πανεργατικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου και των μαζικών διαδηλώσεων, ενώ θα οργανωθεί η προετοιμασία για την απεργία της 9ης Απριλίου.

Το θέμα της σύσκεψης, "Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας", αναδεικνύει την ανάγκη για πάλη κατά της πολιτικής που γεννά τα τραγικά γεγονότα όπως η τραγωδία στα Τέμπη, και τονίζει την ανάγκη για ενότητα και αγώνα ενάντια στο σύστημα που θέτει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Αναλυτικά:

Η ΕΛΜΕ Πειραιά ανταποκρίνεται στην πρόσκληση της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. και θα συμμετάσχει στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Πειραιάς) την Κυριακή 16/3 στις 12:00, με θέμα: “Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Εκτίμηση της πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη και των μαζικών διαδηλώσεων. Όλοι στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας στις 9 Απρίλη.”

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή. Παραθέτουμε αυτούσια την πρόσκληση του Π.Α.ΜΕ. :

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πανελλαδική Σύσκεψη την Κυριακή 16 Μαρτίου 12μμ στο ΕΚ Πειραιά

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρα 12μμ, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά σε πανελλαδική σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνδικαλιστών με θέμα: “Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Εκτίμηση της πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη και των μαζικών διαδηλώσεων. Όλοι στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας στις 9 Απρίλη.”

Το σύνθημα “ή τα κέρδη ή οι ζωές μας” σφραγίζει τις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων που απαίτησαν να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και να ανατραπεί η πραγματική αιτία που οδήγησε σε αυτή την τραγωδία, που δεν είναι άλλη από το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η αιτία που γεννά τα μικρά και τα μεγάλα Τέμπη της ζωής μας, στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, στη φρίκη του πολέμου, στην εγκατάλειψη του λαού στις φυσικές καταστροφές, στους πλειστηριασμούς, με τη φτώχεια που διευρύνεται.

Γιατί πραγματική “δικαιοσύνη” είναι να ανατραπεί η πολιτική που γεννά νέα Τέμπη, για να μπορούμε να ζήσουμε με τις οικογένειες μας μια ζωή με αξιοπρέπεια, με ασφάλεια, με δικαιώματα. Έτσι μόνο μπορούμε να “αναπνεύσουμε οξυγόνο” από τη σαπίλα ενός κράτους που στέκεται εχθρικό απέναντι στις λαϊκές ανάγκες, οξύνει την τρομοκρατία και την καταστολή.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις και ιδιαίτερα η επιτυχία της γενικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη έδειξαν τη δύναμη του οργανωμένου λαού, έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Με τη δύναμη της κοινής πάλης και του ενωμένου αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στον κοινό τους αντίπαλο, το εχθρικό κράτος, τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συνεχίζουμε!!! Όλοι στα συνδικάτα. Όλοι στον αγώνα και στην απεργία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Aix-Marseille
Επιστημονικό Άσυλο από πανεπιστήμιο στη Γαλλία: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο
Επιστημονικό Άσυλο «Αλά Γαλλικά»: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο από την καταστολή Τραμπ
Επιστημονικό Άσυλο από πανεπιστήμιο στη Γαλλία: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο
Ιπτάμενος ιερέας στη Χίο
Πρώτη Ανάσταση στη Χίο: Ο «Ιπτάμενος Ιερέας» που έγινε viral και σκόρπισε δάφνες και δέος στον ναό
Πρώτη Ανάσταση: Κλέβει και πάλι την παράσταση ο «ιπτάμενος ιερέας» της Χίου
Πρώτη Ανάσταση στη Χίο: Ο «Ιπτάμενος Ιερέας» που έγινε viral και σκόρπισε δάφνες και δέος στον ναό