απθ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Μαρτίου και ώρα 18:30

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025 και ώρα 18.30, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα τιμήσει τα μέλη της πανεπιστημιακής του κοινότητας που διακρίθηκαν για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις, απονέμοντάς τους τα Βραβεία Αριστείας 2025.

Η εκδήλωση απονομής των Βραβείων Αριστείας θα ξεκινήσει με την προσφώνηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Χαράλαμπου Φείδα, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Κύρος Υάκινθος, και ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Ευστράτιος Σιμόπουλος.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Αριστείας του ΑΠΘ, Καθηγητή Γεώργιου Καραγιαννίδη, ο οποίος θα αναφερθεί στη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των αρίστων, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Θα ακολουθήσει η απονομή των Βραβείων Αριστείας στα μέλη του ΑΠΘ που διακρίθηκαν για την προσφορά και το έργο τους.

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς θα είναι ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, τ. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θα αναπτύξει το επίκαιρο θέμα: «Η Ευρώπη στο νέο πολιτικό γίγνεσθαι. Η ώρα της ευθύνης».

Φέτος, για πρώτη χρονιά θα απονεμηθεί το βραβείο αριστείας στη διδασκαλία, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο της διδασκαλίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και τιμώντας εκείνους που με το έργο και την αφοσίωσή τους εμπνέουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και προάγουν την ποιοτική εκπαίδευση.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά σε ρυθμούς blues rock από το συγκρότημα “The Buddy Guys”. Το σχήμα αποτελείται από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας: Αθανάσιο Κωνσταντόπουλο, Καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Ιωάννη Στανόπουλο, Ομ. Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, Ζαχαρία Σκούρα, Ομ. Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας, καθώς και τους μουσικούς Δημήτρη Γιαλαμά και Νικόλαο Ντουνούση.

Η αριστεία αποτελεί διαχρονικά θεμέλιο της ακαδημαϊκής και επιστημονικής προόδου, καθώς εκφράζει την προσήλωση στη γνώση, την καινοτομία και τη συνεχή προσπάθεια για το καλύτερο. Η επιβράβευση της αριστείας δεν τιμά μόνο τις ατομικές διακρίσεις, αλλά ενισχύει και το συλλογικό όραμα για ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό στη δημιουργία, την έρευνα και την προσφορά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Μ2, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

Δείτε εδώ την λίστα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep_1.jpg
ΙΕΠ: Εξ αποστάσεως συνάντηση και εργαστήριο για συμβούλους εκπαίδευσης: Αξιοποίηση του Λογοτεχνικού Βιβλίου
Σκοπός της δράσης είναι η συζήτηση για τις δυνατότητες αξιοποίησης του λογοτεχνικού βιβλίου στο μάθημα της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας
ΙΕΠ: Εξ αποστάσεως συνάντηση και εργαστήριο για συμβούλους εκπαίδευσης: Αξιοποίηση του Λογοτεχνικού Βιβλίου
columbia
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Παραιτήθηκε η προσωρινή πρόεδρος μετά τις πιέσεις Τραμπ για αλλαγές
Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, μία κίνηση που έρχεται μετά τις πιέσεις που άσκησε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για αλλαγές
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Παραιτήθηκε η προσωρινή πρόεδρος μετά τις πιέσεις Τραμπ για αλλαγές
Μαθητές
Τραγικό! Έκλεψαν τα χρήματα για την εκδρομή των μαθητών – Περισσότερα από 15.000 ευρώ η λεία
«Δεν είναι μόνο τα λεφτά, είναι η απογοήτευση στα μάτια των παιδιών», σχολίασε χαρακτηριστικά εκπαιδευτικός του σχολείου.
Τραγικό! Έκλεψαν τα χρήματα για την εκδρομή των μαθητών – Περισσότερα από 15.000 ευρώ η λεία